Menü Bezárás

Mindenki azt mondta, hogy a babákat nem szabad gyakran ölbe venni, mert hisztisek lesznek, most pont az ellenkezőjét állítják a kutatók!

Nem rég még mindenki úgy tudta, hogy egy újszülött számára az a legjobb, ha az anya minél kevesebbet veszi ölbe, de mára már a pszichológusok bebizonyították, ennek az ellenkezőjét.

Az, hogy egy csecsemő az édesanyja ölében szeret lenni elengedhetetlen számára, ez egy természetes ösztön, amelyre minden gyermek vágyik. Egy újszülött számára a világot az anya jelenti, a fizikai kontaktus az anyával segítségére van a csecsemőnek az új élet megismerésében, hiszen ez a világ valami újat jelent a számára, az anya hasában eltöltött 9 hónap után.

Amikor egy csecsemőt a szülők ölbe vesznek, akkor lelkileg is erősítik őt. Sokan ellenzik azt, hogy egy csecsemő túl sokszor legyen ölbe véve, pedig ha nem vesszük ölbe őt, akkor bizony különböző problémák léphetnek fel nála, fóbiák, stressz, beszédzavar és még sok minden más.

A kutatók arra a felismerésre jutottak, hogy azok a gyerekek akik sok időt töltenek a szüleik ölében, sokkal stabilabbak, kevesebbet sírnak és jobb az étvágyuk is mint azoknak a gyerekeknek akik sok időt töltenek egyedül a kiságyban.

A 2016-ban végzett kutatások azt bizonyítják, hogy azok a gyerekek akik pici korukban több időt töltöttek a szüleik ölében, kiegyensúlyozottabbak, jobb tanulók és sokkal intelligensebbek.

Egy 2013-ban végzett kutatás azt bizonyítja, hogy amikor a csecsemő bőre a szülei bőrével érintkezik, akkor csökken a csecsemőnél fellépő fájdalom érzése, pl. hasfájás esetén. Amikor a csecsemő az anyja ölében van és érintkezik a bőre az édesanya bőrével, akkor könnyebben elvisel egy injekciót vagy egy vérvételt.

Kedves szülők, vegyétek ölbe a gyerekeiteket minél sűrűbben, mert ez a szokás hozzásegíti a piciket a körülöttük lévő világ megismeréséhez, biztonságérzetet és nyugalmat jelent a számukra. Azok a gyerekek a legegészségesebbek és legboldogabbak akik csecsemő korukban sok időt töltenek a szüleik ölében.