Menü Bezárás

“Nem tudnám elképzelni az életet nélküled” – mondta Barack Obama a 29. házassági évfordulójukon!

Barack Obama, Amerika volt elnöke és felesége, az egykori first lady, Michelle Obama 1992. október 3-án házasodtak össze, majd két lányuk született, Malia, aki jelenleg 23 éves, és a most 20 éves Sasha. A csodálatos páros nemrég ünnepelte 29. házassági évfordulóját, szerelmük pedig az idő múlásával egyre csak nő.

“Nem tudnám elképzelni az életet nélküled” - mondta Barack Obama a 29. házassági évfordulójukon!

Az 57 éves Michelle a 29. házassági évfordulójuk és a férje 60. születésnapja alkalmából egy kedves kollázst osztott meg Instagramon. “Ilyenek voltunk kezdetben, és ilyenek vagyunk most. Boldog évfordulót, Barack – szeretlek!” – írta Michelle, majd egy szív és csók emojival zárta a bejegyzést!

A képek azt mutatják, hogy az évek során kecsesen és kiegyensúlyozottan változtak, de minden felvétel tökéletes összhangról árulkodik!

Barack Obama is megosztott néhány fotót az évforduló alkalmából: “Boldog évfordulót, Michelle! Az elmúlt 29 évben szerettem nézni, ahogy a világ nem csak a South Side lányaként ismer meg, hanem anyaként, ügyvédként, ügyvezetőként, szerzőként, First Lady-ként és, ami a legfontosabb, hogy a legjobb barátom is voltál. Nem tudnám elképzelni az életet nélküled” – írta a volt elnök.

Az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti a párt másoktól, az az, hogy nyíltan beismerik, hogy ők sem mindig tökéletesek, de beszélnek arról is, hogyan sikerült leküzdeniük az előttük álló problémákat. Példát mutatva a fiatalabb generációnak.

“Nem voltak példaképeink a nehéz időkben, mert a szüleinknek, és az ő generációjuknak azt tanították, hogy ne beszéljenek nyíltan a házasságról, és soha ne beszéljenek a nehéz időkről. Tehát, amikor fiatal vagy, és családot alapítasz, senki nem készített fel arra, hogy lesznek idők, amikor az energiádat más dolgokra kell fordítanod” – mondta Michelle.

A Becoming című 2018-as emlékiratában még azt is elárulta, hogy férjével együtt házassági tanácsadásokon vettek részt. „Mivel közéleti szereplők vagyunk, fontos, hogy őszinték legyünk. Van amikor egy tökéletesnek tűnő házasság is válságba kerül, és valaki ki akar lépni. Normális, hogy beszéljünk a problémáinkról”.

A könyvbemutatókon Michelle a termékenységi problémáiról is beszélt, arról, hogy lányaik csak mesterséges megtermékenyítés segítségével tudtak megfoganni.

Az ígéret földje című memoárjában Barack nyíltan írt a politika házasságukra gyakorolt nyomásáról is.

“Voltak olyan éjszakák [a Fehér Házban], amikor Michelle mellett feküdtem a sötétben, és azokra a napokra gondoltam, amikor sokkal könnyebb volt a kapcsolatunk, amikor állandóan csak mosolygott, és nem volt nyomasztó köztünk a légkör. És a szívem hirtelen összeszorult a gondolattól, hogy azok a napok talán nem térnek vissza” – írta az elnök.

De ahogy Michelle mondta, ezek a napok “szerencsére” visszatértek, miután a megbízatásuk a Fehér Házban véget ért. Most a kapcsolatuk sokkal szilárdabb, annak ellenére, hogy számos nehézséget éltek át együtt.