Menü Bezárás

Szakértők szerint, ha folyik a nyálad alvás közben, akkor egy igen szerencsés ember vagy! Itt elolvashatod miért!

Az alvás elengedhetetlenül fontos a szervezet számára. Annak érdekében, hogy egészséges, és produktív legyél, szükséged van legalább 7-8 óra pihentető alvásra.

Ha nem alszol eleget, akkor az agyad nem tudja megfelelően feldolgozni az információkat, és nem tud pihenni, ennek pedig számos negatív következménye lehet.

Ha nem aludtad ki magad, másnap fáradt, nyugtalan, ingerlékeny leszel, és nem fogsz tudni hatékonyan teljesíteni a munkában sem.

A mély alvás fázisai

Kezdeti szakaszban még az izmok állapota az ébrenléti állapothoz hasonló, viszont csökkenni kezd a szívritmus, és a légzésszám. Ez az ún. NREM (Non Rapid Eye Movement), vagyis gyors szemmozgás nélküli fázis. Ilyenkor helyreáll a szervezet energia-háztartása, ki tudjuk pihenni magunkat.

A REM, vagyis (Rapid Eye Movement) a gyors szemmozgás fázisa, amikor a légzés szabálytalan, gyorsabb, és az izomtónus átmenetileg megszűnik.

Ilyenkor az agy feldolgozza az információkat, szakértők szerint ez idő alatt azok a területek aktívak, melyek a tanulásért, gondolkodásért, és a dolgok megszervezéséért felelősek.

Ebben a szakaszban az izmok elernyednek, és ilyenkor következik be, hogy a szájunk önkéntelenül kinyílik, és elkezdünk nyálazni. Nincs ebben semmi negatív, azt jelenti, hogy mélyen, és nyugodtan alszunk.

Mit jelent, ha nem nyálazunk soha?

Azt jelzi, hogy nem alszunk elég mélyen, és nyugodtan, nem tudjuk tökéletesen kipihenni magunk. Az idegsejtek nem tudnak regenerálódni.

A nyálazás egy jó jel

Ha nyálazni szoktál alvás közben, nem kell egyáltalán szégyenlened, hiszen ez azt jelzi, hogy nagyon jól ki tudod pihenni magad, és sokkal egészségesebb leszel.