Menü Bezárás

Szódabikarbóna a konyhában és a fürdőszobában

A szódabikarbóna egy olyan természetes anyag, amelynek rengetegféle felhasználási módja ismeretes. Jobb, ha mi is kihasználjuk az előnyeit. Mutatjuk is, hogy mi mindenre is használhatjuk a szódabikarbónát.

A szódabikarbóna ugyan nem helyettesíti a fogkrémet, de kiválóan alkalmas arra, hogy eltávolítsa a fogakról a plakkot, ami voltaképpen nem más, mint a baktériumok okozta fogkövek a fogakon.

Ha nincs lehetőségünk étkezés után fogat mosni, akkor öblögessünk egy-két percig szódabikarbónás vízzel, ugyanis tisztítja a fogakat és frissíti a leheletet.

A dezodorok sok esetben tartalmazhatnak olyan káros anyagokat, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre. Nincs is más dolgunk, csak egy kevés szódabikarbónával bekenni a hónaljunkat, amely friss és kellemes illatot biztosít számunkra.

A szódabikarbónának nemcsak a szépségápolásban vehetjük hasznát, hiszen nagyon sok előnnyel rendelkezik. A szódabikarbóna segít megszabadulni a szervezetben lévő méreganyagoktól és még a felesleges vizet is eltávolítja a szervezetből.

Ha megcsípett bennünket egy rovar, érezhetünk kisebb bőrirritációt, fájdalmat, viszketést és bőrpírt is. A szódabikarbóna ebben az esetben is a segítségünkre lehet. Készítsünk pasztát vízből és szódabikarbónából és kenjük be vele a fájdalmas bőrterületet.

A savas reflux sok ember életét keseríti meg. Ilyenkor a gyomorból sav áramlik a nyelőcsőbe, amely nagyon kellemetlen. A szódabikarbóna azonban csökkenteni tudja a savas reflux okozta kellemetlenségeket. Nincs is más dolgunk, csak annyi, hogy egy pohár vízben elkeverjünk egy teáskanál szódabikarbónát és azt elfogyasszuk.

A szódabikarbóna gyengéd arctisztítóként, hámlasztóként is működhet. Készítsünk egy folyékonyabb pasztát vízből és szódabikarbónából, majd gyengéden tisztítsuk meg ennek a pasztának a segítségével az arcunkat. Ezután bő, langyos vízzel mossuk meg az arcunkat.

Ha szeretnénk megszabadulni a hajunkon lévő termékek maradványaitól, akkor a szódabikarbóna ebben is a segítségünkre lehet. Csak adjunk a samponunkhoz egy kevés szódabikarbónát és mossunk a szokásos módon hajat.

A szódabikarbónát a bőrünk megtisztítására is alkalmazhatjuk. Csak adjunk egy maréknyi szódabikarbónát a fürdővizünkhöz és élvezzük ki a csodálatos hatásait.