Menü Bezárás

Te hogy fogod a kormányt? Vigyázz, mert mindent elárul rólad!

Bár a vezetést nem lehet többféleképpen csinálni, azonban mégis vannak olyan dolgok, amelyek minden embernél mások és mindenki a saját igényeinek és kényelmeinek megfelelően alakítja ki őket.

Ilyen a kormány fogásásnak technikája is, mindenki ugyanis teljesen másképpen fogja meg, mindenkinek másképp kényelmes.

1-es ábra

Ha ehhez hasonlóan fogod a kormányt, akkor udvarias vagy, jól nevelt, előzékeny másokkal szemben és magabiztosan közlekedsz az utakon. Általában hallgatag, csendes, nem szeret beszélni vezetés közben. Hosszú útra is magával visz utasokat, de akik beülnek mellé, ne számítsanak nagy, világmegváltó beszélgetésre.

2-es ábra

Ha ehhez a sofőrhöz hasonlítod magad, akkor te önbizalomhiányban szenvedsz és a legtöbb esetben hajlamos is vagy a veszélyes helyzetekre, balesetekre gondolni. Nem szabad zavarni vezetés közben, tanácsokat se adjunk, mert nem lesz jó vége.

3-as ábra

Ez a sofőr tudja, hogy mi az úti cél. Vidám, barátságos, könnyedén vezet, nem görcsöl. Elbeszélget az utasaival, és közben mindig figyelmes, hogy mi történik az úton. Egy ilyen sofőrrel élvezetes, biztonságos az utazás, hamar el is telik.

4-es ábra

Ez a kéztartás makacsságra, és meggondolatlan bátorságra vall. Gyakran kritizálja mások vezetési stílusát, hibáit, de a sajátját már nem veszi észre.

5-ös ábra

Ők a pesszimista vezetők. A leggyakrabban olyan emberre van szükségük, aki meghallgatja siránkozásaikat, de nem szól közbe, nem próbálja őket jobb kedvre deríteni.

6-os ábra

Ők a magabiztos és tapasztalt sofőrök, akik nem igazán szeretnek kockáztatni, de azért a görcsös óvatos vezetési stílus sem jellemző rájuk. Lehet velük beszélgetni, de ha valami váratlan helyzet adódik az út során, akkor csak arra koncentrálnak, meg sem hallják, amit mondanak nekik.

7-es ábra

Ő az álmodozó sofőr, aki rengeteget mesél útközben, gyakran heves gesztusokat tesz, olykor elengedi a kormányt is. Kicsit veszélyes beülni melléje, de van, akinek ez tetszik.

8-as ábra

Ideges típus, aki könnyen dühbe gurul, és olykor zavaró is tud lenni. Az utasok rémálma. Mindig felsőbbrendűnek érzik magukat, gyakran bekiabálnak a többi sofőrnek.