Menü Bezárás

Túlságosan fegyelmezetlennek ítéltek egy 4 éves kisfiút, akit egy székhez ragasztottak egy óvodában

Egy Épinalban (Franciaország) élő apa panaszt akar tenni, miután megtudta, hogy 4 éves kisfiát egy bölcsődében egy székhez ragasztották, hogy megnyugtassák. A gyermek megalázva érezte magát!

Egyes büntetések valóban traumatizálhatják a gyerekeket! A bizonyíték a Les Dernières Nouvelles d’Alsace január 4-i története, amely a Vogézekben található Épinalban történt.

Egy négyéves gyermeket az apja szerint megaláztatásnak vetettek alá a „La 40-Semaine” napközi otthonban. Mivel a központ vezetője, aki nem más, mint az igazgató, túlságosan fegyelmezetlennek ítélte, többszöri figyelmeztetés után egy székhez ragasztva találta magát.

A fiú nővére volt az, aki még aznap jelentette az esetet az édesanyjának. Amikor este hazatért, a fiú állítólag igazi megaláztatásként élte meg a büntetést. Az apja szerint fia akkor sírt, és még aznap este azt mondta, hogy félt attól, hogy megkötözik, amikor enni kell.

Az igazgató azt mondja, hogy „letaglózta” a kirohanása.

Másnap reggel az érintett igazgató állítólag bocsánatot kért a fiútól. Ez azonban nem akadályozta meg az apát abban, hogy feljelentést tegyen az aránytalan büntetés miatt, és fontolgatja, hogy panaszt tesz rossz bánásmód miatt.

Az ügy elkerülhetetlenül gyorsan eljutott a városi tanácshoz, amely ellenőrzést és fegyelmi eljárást indított az alkalmazott ellen. A 20 Minutes által megkeresett Epinal szolgáltatási igazgatója és alpolgármestere „súlyosnak” és „elfogadhatatlannak” minősítette a tényállást.

Nem titkolta azt sem, hogy megdöbbenését fejezte ki az óvoda kifogástalan múltja és az igazgatója miatt, aki elmondta, hogy megdöbbentette, amit tett.

Egyszerűen elvesztette a hidegvérét: „Ez a valaki évek óta a városnak dolgozik, és soha nem volt vele probléma. Sőt, eddig példamutatóan viselkedett, de ez elfogadhatatlan”.