Menü Bezárás

Vajon van-e összefüggés a zöldség-gyümölcsök külalakja és az emberre gyakorolt jótékony hatása között?

Vajon van-e összefüggés a zöldség-gyümölcsök külalakja és az emberre gyakorolt jótékony hatása között? Ez derül ki az alábbi írásból:

SÁRGARÉPA -A sárgarépaszelet olyan, mint az ember irisze, a szemre jó!

PARADICSOM -A paradicsom belseje olyan, mint a 4 szívkamra, jótékony a szívnek!

SZŐLŐ -A szőlő formája, olyan, mint a szívé: szív és vér vitalizáló hatású

DIÓ-A dió olyan formájú mint az agyvelő, most már tudjuk, hogy három tucat neuro-transzmittert tud képezni, amely segíti az agyműködést. VESEBAB -A vesebab segíti a vesék működését.

REBARBARA, ZELLERSZÁR -A rebarbara, kínai kel, zellerszár olyanok mint az emberi csontok: csonterősítők, 23 %-uk nátrium tartalmú úgyan úgy, mint a csontoké.

AVOKÁDO -A padlizsán, avokádó, körte a méhet és méhnyakot erősíti. Ma már tudjuk, hogy hetente 1 avokádó kiegyensúlyozza a hormonszinteket, megakadályozza a súlyfelvételt terhesség alatt és a méhnyakrákot. Miért? Egy avokádót a virágzástól pontosan 9 hónap érlel érett gyümölccsé. 14 000 növényi hatóanyag mindegyik gyümölcsben.

FÜGE -A füge telis-tele van magokkal, mint a herék. Spermaszámot növelő hatásáról ismert.

ÉDESBURGONYA -Az édesburgonya alakja hasonlít a hasnyálmirigyre, amely segít kiegyenlíteni a glikémiás indexet a cukorbetegeknél.

OLIVABOGYÓ -Az olivák erősítik a petefészkek működését.

NARANCS -A grépfrút, narancs, citrusfélék hasonlítanak az emlőkre, amelynek elfogyasztása az emlők nyirokrendszerére jótékony hatást fejtenek ki.

HAGYMA -A hagymák alakja olyan, mint a sejtek formája. A mai tudomány bebizonyította, hogy a hagyma minden sejtet képes megtisztítani a mérgező anyagoktól és tisztítja a könnycsatornákat.

GYÖMBÉR -bélgyulladás, bélproblémák esetén a gingerol és a szogaol (gyömbér alkotó vegyületeiből kettő) – csökkentik a bélrendszer összehúzódásait, csökkenti a vastagbél gyulladását és a rák kialakulását. Bél görcsöket szintén képesek megszüntetni.

KARFIOL -kéntartalmú összetevőinek és a gazdag C-vitamin tartalmának hatásának köszönhetően, semlegesíti a cigarettafüst mérgező hatását,és a belélegzett szennyező levegő káros hatását.
Póréhagyma -tisztítja és fertőtleníti a szervezetet, főleg a légutakat és az emésztőrendszert, és gondoskodik C-vitamin-szükségletéről is.

Forrás: Geller Mária