Menü Bezárás

Valóban csavaros eszű magyar vagy? Itt ez a 10 kérdéses gyors IQ teszt. Ellenőrizd le magad!

Ez a frappáns, gyors és célzott IQ teszt még a nagy elméket is gondolkodóba ejti. Olajozd meg az idegsejtjeidet, indítsd be a fantáziádat és vágj neki a kihívásnak. Meggyőződésünk hogy a legtöbb magyar ember könnyen veszi az akadályt.

inteligencia-teszt

Figyelem a székely észjárás előny. A csavaros gondolkodásuk miatt behozhatatlan előnyökre tehetnek szert! Szóval, vágj bele, teszteld le magad és a végén elolvashatod a kiértékelést illetve 1-2 tanácsot is hogy mire alkalmas az IQ-d és mire viheted vele az életben.

Íme, a 10 kérdés + 1 segédkérdés!

1. Mária apjának 5 lánya van. Anna, Irénke, Katalin, Róza. Hogy hívják az ötödik lányt?

2. Egy férfi, és annak a biológiai fia autóbalesetet szenvedett. A fiú megsérült és kórházba szállították. A műtőben az ügyeletes műtős megszólalt. “Istenem, de hisz ez az én biológiai fiam”. Hogyan lehetséges ez?

3. Futóversenyen veszel részt és az utolsó körben a célvonal előtt lekörözöd az addigi második helyezettet. Hányadik leszel a verseny végén?

4. Hány születés napja van egy átlagos magyar embernek?

5. Egy elektromos áramtól mentes szobában vagy korom sötétben. Rendelkezésedre áll egy csomag gyufa és 3 fényforrás, amelyet meggyújthatsz, hogy világosság legyen. Az egyik petróleumlámpa, a másik egy gyantás fáklya a harmadik meg egy nagy gyertya. Mit gyújtasz meg elsőnek?

6. Nevezz meg három egymásután következő napot, anélkül hogy használnád a hétfő, szerda, csütörtök, szombat szavak közül bármelyiket is.

7. ClaraToe december 27.-én született. Ennek ellenére a szülinapja mindig nyáron van. Hogyan lehetséges ez?

8. Melyik az az esztendő, amikor az Újév és a Karácsony ugyanabban az évben van?

9. Hogyan teszel be egy zsiráfot a hűtőbe?

10. Hogyan teszel be egy elefántot ugyanabba a hűtőbe?

11. Segédkérdés: Mi nehezebb 1 kg toll vagy 1 kg vas?

A kép után megtalálod a válaszokat is és a kiértékelést!!! (Figyelem! Nem ér csalni, előbb gondolkozz a fenti kérdéseken és csak aztán nézd meg az eredményt!)

iq-test

Helyes válaszok és kiértékelés:

 1. Mária (10 pont)
 2. A műtős orvosnő a fiú biológiai anyja (1o pont)
 3. Második (15 pont)
 4. Egy (1o pont)
 5. A gyufát (2o pont)
 6. Tegnap, ma, holnap (vagy ma, holnap, holnapután) (15 pont)
 7. A Déli féltekén él (15 pont)
 8. Minden évben (1o pont)
 9. Kinyitod a hűtő ajtaját, beteszed a zsiráfot, becsukod a hűtő ajtót (1o pont)
 10. Kinyitod a hűtő ajtót kiveszed a zsiráfot, beteszed az elefántot, becsukod a hűtő ajtót (15 pont)
 11. Egyforma súlyú mindkettő (ennek a válasznak nincs pontértéke, de amennyiben nem tudtad mínusz 5o pont)

Kiértékelés:

50-0 pont Negatív pontérték esetén erősen felmerül az értelmi fogyatékosság gyanúja, kérjük keressen fel egy klinikai pszichológus vagy pszichiáter szakembert, egy tudományosan elismert IQ teszt elvégzése érdekében.

0-70 pont Észjárásod egy átlagos Magyar emberéhez képest igencsak lassú és bőven van még csiszolni való neuronjaidon. Ne csüggedj! Iktasd ki az életedből mindazt, ami butít: Tv, bulvár, panaszkodó szomszéd, politika és miegymás. Tölts el egy két hetet falun egy csavaros eszű székely ember társaságában és a végén garantáltan 4o-5o ponttal növekedik majd a IQ értéked. Oszd meg Facebook oldaladon a teszted és okosabb barátaidtól kérj tanácsot azokban ahol elakadtál J.

71-100 pont Átlagos! Valószínűleg egy átlagosan ragyogó elme vagy, aki időnként rájön, hogy az egész élet egy nagy valóság show, ahol épp annyi az esélye, hogy nyerj, mint hogy veszíts. De ahelyett, hogy nagyokat álmodnál és céljaidat kezdenéd megvalósítani, elfogadod az életed olyannak amilyen, egy legyintéssel leuntatod magad, és a Való Világ vagy a tehetségkutatók bámulására pazarolod idődet.

Járj nyitott szemmel és füllel a nagyvilágban és szabadulj meg régi negatív gondolatidtól. Tessék szépen előkapni az elhatározottságot, bátorságot és céltudatosságot, mert minden megvan a tarsolyodban ahhoz, hogy kezedbe vedd életed alakítását. Van hozzá józan eszed és két kezed. Használd őket és alakítsd céltudatosan életed.

101-120 pont Kitűnő! Átlagon felül teljesítettél és vág az elméd, mint a borotva. Szeretsz a dolgok mögé látni és nyugtával dicsérni a napot. Figyelmes vagy minden apró részletre és szereted mégis egészben látni a dolgokat. Ilyen értelmi szinten már az sem jelent gondot, hogy megértsd, hogy a nagy áruházak “egyet fizet, kettőt kap”, reklámfelhívásaiban úgyis mindent kifizetsz, semmi sem ajándék. Nagy valószínűséggel elolvasod a szerződések apró betűs részeit és nem nyeled, mint „kacsa a nokedlit” a közbutító szlogeneket. Életed a saját kezedben van és tudod, hogy megvan minden erőforrásod ahhoz, hogy napról napra olyanná tedd, ami számodra a legmegfelelőbb. Ha egy problémára van megoldás, akkor TE megtalálod rá a legjobbat.

121-130 pont Briliáns! Ha ilyen magas pontszámot értél el, akkor valószínűleg azt is tudod, hogy ennek az IQ tesztnek a tudományos relevanciája gyakorlatilag zéró J. Megcsillogtattad a józan paraszti eszed. Nagy valószínűséggel felmenőid között székelyek is vannak. Ha ebben nem vagy biztos kérdezd meg anyukádat mikor is voltak apuddal Székelyföldön nyaralni J? Ne feledd a tudás kötelez. Oszd meg a Facebookon a tesztet és segíts szerényebb értelmi képességekkel rendelkező ismerőseidnek a helyes válaszok megértésében.

Neked milyen eredmény jött ki? Hívd ki Facebook ismerőseidet is egy gyors IQ tesztre.