Menü Bezárás

Virágboltos barátom tanácsolta: a szobanövények úgy nőnek tőle, mint a gomba eső után – gazdagon tenyésznek és burjánzanak!

Bár kevesen gondolnak rá, de a szobanövényeket is könnyen megviselheti az évszakváltás, mivel a szobában is változik a hőmérséklet és a páratartalom, valamint az ablakon át kapott napfény minősége és mennyisége is.

Annak érdekében, hogy ezekkel a változásokkal megbirkózzanak, és gyorsan növekedjenek, számos egyszerű praktikát alkalmazhatunk, és így a szomszédaink csodájára fognak járni a virágainknak!

1. Tápanyag dús Aloe Vera

Az aloe vera gél számos értékes tápanyagot tartalmaz nem csupán bőrünk, de a növényeink számára is! Egy e.k. aloe vera gélt feloldjunk egy liter vízben. Ha ezzel locsoljuk a virágainkat, sokkal gyorsabban nőnek majd!

2. Ricinusolaj csíráztatáshoz

Ebből csupán egyetlen teáskanálnyi kell minden egyes liter locsolóvízhez. Kiváló a növények csíráztatásához is!

3. Aszpirines öntözővíz

Remek permetlét készíthetünk 1 tabletta és 1 liter víz felhasználásával!

4. Cukros víz

Egy liter vízben oldjunk fel teáskanál cukrot, és használjuk öntözővíznek. A növények üde zöldek lesznek tőle, és több virágot hoznak!

5. Gránátalma és narancshéj

Öntözővíznek: vízbe teszünk egy maréknyi narancshéjat és egy gránátalma kifacsart levét. Fél napig állni hagyjuk, és kész is az egyik legjobb, házilag elkészíthető öntözővíz, különösen problémás virágokhoz (azoknál ne alkalmazd, amelyeknek kifejezetten speciális tápoldatot javasolnak!)

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!