Menü Bezárás

Zeller, zsurló, pitypang, aranyvessző mint a legjobb vesetisztítók

Faasztalon kerek fa vágódeszkán szárzeller.

A szervezetünk néha egy nagytakarításra, tisztításra szorul. Nem csupán a májunknak és az emésztőrendszerünknek van szüksége egy hatékony tisztításra, hanem bizony a veséknek is. Ebben lehetnek a segítségünkre az egyes gyógynövények, olyanok is, amelyeket rendszeresen fogyasztunk, például a zeller. Mutatunk is néhány gyógynövényt, amelyek hatékonyan vesznek részt a vese megtisztításában.

A tőzegáfonya nagyon sokféle betegség megelőzésében lehet a segítségünkre. Ilyen például a húgyúti problémák, a húgyúti fertőzések, a vesefertőzések és a vesekövek kialakulásának megelőzése. A tőzegáfonya olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek erős antioxidáns hatásokkal rendelkeznek. Ezek elősegítik a gyulladásra adott normális szervezeti válasz kialakítását.

A vesekő megelőzésében a zsurlónak is kiemelkedő a szerepe. A zsurló vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik. Átöblíti a vesét és a húgyutakat, így akadályozva meg, hogy a vesékben és a húgyutakban megtelepedjenek azok a mikroorganizmusok, amelyek felelőssé tehetők a betegségek és a fertőzések kialakulásáért. A zsurlót teaként és étrend-kiegészítőként is bátran fogyaszthatjuk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A borókabogyó szintén egy rendkívül hasznos gyógynövény, hiszen elősegíti a vesék egészségének megőrzését. A gyógynövénynek abban van kiemelkedő szerepe, hogy megvédi a vesék sejtjeit a káros hatású toxinok ellen.

Sokan szeretik a zellert, és aki eddig nem kedvelte, jól teszi, ha megszereti, mivel az egyik legegészségesebb zöldség nemcsak hazánkban, hanem az egész világon. Kiemelkedő hatásai olyan pozitívan hatnak az egészségre, amit talán el sem tudunk képzelni. Egyrészt lúgosítja a szervezetet, másrészt egy nagyszerű vízhajtó hatással rendelkező gyógynövényről van szó. Miért jó, ha egy gyógynövénynek vízhajtó hatása van? Többek között azért, mert így kimosódnak, kiürülnek a szervezetből azok a káros anyagok, amelyek akár komoly betegségeket is okozhatnak. A zeller fontos tápanyagokat is tartalmaz és biztosít a vesék számára, ez pedig nem más, mint a kálium és a nátrium.

A pitypangnak minden része fogyasztható és szintén vízhajó hatással rendelkezik. Az aranyvessző is hasznos gyógynövény a vesék számára, mivel a húgyutak egészségét biztosítja és méregteleníti a veséket.