Menü Bezárás

„23 éves koromban elveszítettem az összes fogamat”

Alexnek 23 éves korára teljes műfogsora volt, de ez nem akadályozta meg abban, hogy őszintén mosolyogjon.

„23 éves koromban elveszítettem az összes fogamat”

Alex egy genetikai problémával született, aminek következtében gyengék és törékenyek voltak a fogai. Gyerekkorától kezdve folyamatosan fogorvoshoz járt, és nem számított, milyen gyakran és alaposan mosott fogat, folyton új lyukakat fedezett fel, és a fogai egyre gyengébbek lettek. 18 éves korára már 22 gyökérkezelésen esett át, és elkeseredetten küzdött azért, hogy megmentse a fogait, és ezzel természetes mosolyát.

De egy éven belül a dolgok annyira rosszra fordultak, hogy végül minden fogát ki kellett húzni. 23 éves korára pedig már teljes, felső és alsó műfogsora volt. „21 éves voltam, amikor azt mondták, hogy teljes műfogsorra lesz szükségem. Azt hittem, az egész világom összeomlik, azt hittem, vége van az életemnek. Rengeteg rossz gondolat járt a fejemben.” – idézte fel Alex az első reakcióit.

Egész életében rosszak voltak a fogai

Bár eleinte bizonytalannak érezte magát, amiért ilyen fiatalon műfogsort kapott, amikor meglátta magát a tükörben a vadonatúj, hófehér fogakkal, hihetetlenül megnőtt az önbizalma. „Ha belenézek a tükörbe, egy átlagos embert látok, aki talán egy kicsit más. Lehet, hogy nincsenek saját fogak a számban, de vannak fogaim. A műfogsor nagyon sok ajtót nyitott meg előttem” – mondta a lány, aki azóta egy műfogsorokkal foglalkozó cég szószólójaként más fiataloknak segít, akik hozzá hasonló helyzetbe kerülnek.

Alex azóta az interneten is megosztotta a történetét, és rendszeresen tesz közzé videókat, hogy megmutassa, nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valaki elveszíti a fogait. A követői rengeteg kérdést tesznek fel neki, többek között az érdekli őket, milyen ételeket ehet, és férje, Adam, hogy viszonyul a helyzethez. Alex pedig örömmel válaszol minden kérdésre, az oktatás nevében.

23 évesen az összes foga kihullott

Alex azt mondja, a fogai állapota akkoriban fordult igazán rosszra, amikor ő és Adam megismerkedtek, és párja mindenben mellette állt, és támogatta őt. A férfit egyáltalán nem zavarta, hogy kedvese műfogsort kapott, azt mondta, neki csak az a fontos, hogy Alex boldog legyen, és jól érezze magát a bőrében. „Nagyon büszke vagyok Alexre, mert sok mindent elért, nagyon sok embert inspirált, és nagyon bátor dolog tőle, hogy megosztotta a történetét, mert amikor először találkoztam vele, nem volt túl sok önbizalma” – mesélte Adam.

„Azt szeretném, ha az emberek tudnák, hogy rendben van, ha elveszíted a fogaidat, akár idős vagy, akár fiatal. Az ilyesmi megtörténik, nincs miért szégyenkezni miatta. Teljesen rendben van, ha fiatalon műfogsort viselsz. Nem a fogak határozzák meg, ki vagy” – tette hozzá Alex.