Menü Bezárás

27 millió dollárt nyert, de öt év múlva egy kopott raktárba költözött. Mi lett a pénzzel?

David Lee Edward 2001 augusztusában megnyerte a 280 millió dolláros jackpotot, akkor ez volt a lottótörténelem egyik legnagyobb nyereménye.

Amikor megkérdezték tőle, hogy mire költi az óriási pénzösszeget, meglepő választ adott.

“Sok embernek nincs munkája, és megélhetési gondokkal küzd. Nem könnyű ebben a világban. Nem szeretném elpazarolni ezt a pénzt luxusvillákra és autókra. Ezt a pénzt megfontoltan szeretném kezelni, a leendő feleségemre, a lányomra, és a jövő generációra költeném” – mondta.

Alig 5 év múlva a férfi pénz nélkül maradt.

Amikor megnyerte a 280 millió dollárt, feleségül vette barátnőjét, Shawna Madduxot a kaliforniai Malibuban, majd költekezni kezdtek. Többek közt vásároltak egy kastélyt a floridai Palm Beach Gardens egyik zárt közösségében, amely 1,6 millió dollárba került.

600.000 dollárért vett egy másik házat is a közelben. Több mint 1 millió dollárt költött luxusautókra, köztük egy 90.000 dolláros Dodge Viperre és egy 200.000 dolláros Lamborghini Diablora, de a legdrágább kiadása egy 1,9 millió dollár értékű magánrepülő volt.

A pénz egy részét befektette, 4,5 millió dollárra vett egy optikai szálas szerelő céget és egy limuzin üzletet. Félmillió dollárt fizetett az exfeleségének és férjének, tizenéves lányuk gyerektartására.

Miért élt mégis egy fészerben David Lee Edward?

A becslések szerint 3 millió dollárt költött el a 27 millió dollárból mindössze három hónappal a nyeremény átvétele után, és további 12 millió dollárt az első évben.

Tulajdonképpen egészen másra költötte el ezt a pénzt, mint ahogy azt tervezte.

A fényűző élet fenntartásának magas költségei és a kábítószer-függőség megviselte a férfit, ezért 2006 után a luxuskastélyból egy kopott raktárban kötött ki. Felesége elhagyta és újraházasodott, majd jelenlegi férjével segítette, hogy élete utolsó, legnehezebb időszakát egy hospice-ban tölthesse.

A milliomos férfi a kábítószeres tűk használatától májgyulladást kapott, a szervezete feladta a harcot, és 58 éves korában hatalmas adósságot felhalmozva hunyt el.