Menü Bezárás

5 helyzet, amikor az empaták képesek felismerni a hamis embereket

Az empátia olyasmi, amihez mindannyian lágyan hozzá vagyunk huzalozva. Képesek vagyunk megtapasztalni mások helyzetét úgy, mintha az a sajátunk lenne. Ez tényleg egy hihetetlen képesség, ami nagy felelősséggel és egyben hatalommal is jár. De ezt a hatalmat sokan elfelejtették, és maguk mögött hagyták. Ám van az embereknek egy másik típusa, akik nem csak elismerik, hanem élnek is ezzel a képességgel. Ők az úgynevezett empaták. Nem csak abban jók, hogy megtapasztalják mások érzelmeit, hanem képesek kiszúrni a hamis embereket is. Hogyan?

Érzékelik, ha valaki egy báránybőrbe bújt farkas

Talán a legjobb eszköz egy empata kezében az a képesség, hogy képes kiszúrni egy báránybőrbe bújt farkast. Vagyis olyasvalakit, aki úgy tűnik, mintha nagyszerű szándékai lennének, de valójában a legrosszabbat akarja. Az empaták gyakran bölcsebbek a koruknál, és átlátnak az ilyen emberek cselekedetein.

Meg tudják mondani, hogy mikor vagy bizonytalan

Gyakran előfordul, hogy az emberek nem azért hamisak, mert rosszindulatúak akarnak lenni, hanem inkább azért, mert kényelmetlenül érzik magukat a saját valódi énjükkel. Az empaták képesek megmondani, ha valaki éppen bizonytalan önmagával kapcsolatban, és a hamis arcát mutatja.

Képesek megmondani, ha valaki hazudik

Az empatáknak megvan az a rejtélyes képességük, hogy megmondják, mikor találsz ki egy történetet, hazudsz valamiről, vagy szépítesz egy mesén, hogy támogassanak téged. Ez egy olyan trükk, amin könnyedén keresztüllátnak.

Tudják, ha a dicséret hamis

A hamis emberek mindig megpróbálnak mások jó oldalára hatni ahogy csak tudnak, de az empaták képesek ezt kiszimatolni. Meg tudják mondani, amikor a dicséret hamis, és nem kérnek belőle.

Képesek megérezni mások gyűlöletét

Az empaták egy kicsit olyanok, mint a jedik – képesek érzékelni a gyűlöletet, amely végigfut az embereken. Ha valaki haragtartó, azt is megérzik. Tudják, ha a másik ember nem tud elszakadni a korábbi érzéseitől. Meg tudják mondani, ha valaki csak tettet egy érzést. Forrás: joportal.hu