Menü Bezárás

59 évvel a lagzijuk után újraalkották esküvői fotóikat – az idős néni az eredeti menyasszonyi ruháját viselte

Karen és Gary Ryan mindketten 79 évesek, és 59. házassági évfordulójuk alkalmából úgy döntöttek, reprodukálják az esküvői fotóikat, miután megtalálták az idős nő menyasszonyi ruháját a garázsban, és kiderült, hogy még mindig tökéletesen jó rá.

59 évvel a lagzijuk után újraalkották esküvői fotóikat - az idős néni az eredeti menyasszonyi ruháját viselte

Karen és Gary még az iskolában ismerkedtek meg, Karen már 7. osztályban felfigyelt a fiúra egy iskolai színdarabban, és 1956-ban, a gimnázium évei alatt randevúztak először. Hat évvel később, 1962 júliusában házasodtak össze. Két gyerekük és öt unokájuk született.

Most, majdnem 60 évvel később, újrateremteni az egykori esküvőjüket, megható élmény volt, és Karen, aki nyugdíjas tanár, így fogalmazott: „Megható volt, és annyira ideges voltam, nem tudom miért, de ideges voltam. Olyan volt, mintha újra ugyanazt élnénk át.” Ami a férjét illeti, Karen még most is ugyanolyan jóképűnek találja a férfit. „Fantasztikusan nézett ki, pontosan úgy, ahogy 59 évvel ezelőtt elképzeltem.”

Gary ugyan nem az eredeti öltönyét viselte, hanem egy bérelt szmokingot, de menye és unokája, akik a fotókat is készítették, biztosították róla, hogy ez a darab pont úgy néz ki, mint amit az esküvőn viselt.

Gary, aki annak idején a légierőnél szolgált, azt mondta: „Fantasztikus volt. Karen gyönyörű volt. Könnyeket csalt a szemembe.”

Nikki és McCall Ryan, a házaspár menye és unokája esküvői fotózással foglalkoznak, és a képek újraalkotása az unokájuk, McCall ötlete volt. „Nagyon meglepett, mennyire jól sikerült tükrözni az 59 évvel ezelőtti képeket. Jó volt látni az akkori és a mostani képeket is.” – tette hozzá Gary.

Nikki és McCall az évforduló előtt megkérdezték a házaspárt, hogy szeretnének ünnepelni, és miközben erről beszélgettek, Karen azt mondta, úgy emlékszik, hogy a régi menyasszonyi ruhája még megvan valahol egy dobozban, a garázsban. Amikor a ruha előkerült, Karen felpróbálta, és legnagyobb meglepetésére, az még mindig jó volt rá.

„El sem hittem, hogy még mindig tökéletesen jó rám, és tökéletes állapotban volt.” – mesélte Karen.

Miután Gary az év elején pangásos szívelégtelenség miatt kórházba került, és pacemakert kapott, a család minden pillanatot különlegessé akar tenni. Karen eleinte nem rajongott az ötletért, de minél többet gondolkodott rajta, annál jobban megtetszett neki. Ezért aztán az évfordulójuk napján, 2021. július 28-án, mindent előkészítettek a házaspár kertjében, kaliforniai otthonukban, és megtartották a fotózást.

„Annyira más volt, és mégis ugyanolyan érzés.” – mondta Karen. „Soha nem gondoltam volna, hogy újra átélhetjük azt a napot.” Ami a 60. évfordulójukat illeti, a pár még nem döntött: lehet, hogy nagy bulit rendeznek, de az is lehet, hogy egyszerűen csak együtt pihennek a foteljeikben.

Karen a következő tanácsot adta a hosszú és boldog házasélethez: „Soha ne feküdjetek le haraggal, mindig csókoljátok meg egymást, és béküljetek ki.” Gary pedig hozzátette: „Mindannyiunknak vannak problémái, csak segítsetek egymásnak, és mindig legyetek ott egymás mellett.” Forrás