Menü Bezárás

6 éve nem mosott samponnal hajat a vegán nő, sokan azt mondják rá, hogy mocskos

A 27 éves kaliforniai Laura Ashley azt állítja, hogy természetes fürtjeinek titka az, hogy egyáltalán nem használ bolti hajápoló termékeket vagy sampont, hanem egyszerűen csak megfésüli a haját, majd vízzel megmossa.

A “row vegán” nő hat éve nem használt sampont, lemondott a bolti termékekről, és állítása szerint a haja sokkal egészségesebb, mint valaha. Laura a „no poo” módszert alkalmazza, ami egy olyan mozgalom, ahol az emberek nem használnak sampont.

A ruházati üzlet tulajdonosa azt állítja, hogy dús fürtjeinek titka az, hogy egyszerűen csak kifésüli a haját, és vízzel megmossa. A világhálón egyesek dicsérettel illették a kaliforniai nőt, míg mások “piszkosnak” nevezték, amiért nem használ sampont.

6 éve nem mosott samponnal hajat a vegán nő, sokan azt mondják rá, hogy mocskos
Fotó: veggieshredder/Instagram

“Láttam az interneten, hogy egyesek nem használnak sampont, és minél jobban kezdtem belemerülni a témába, annál jobban szerettem volna a kezembe venni az irányítás, és vállalni a felelősséget a saját hajamért. Arra gondoltam, hogy én magam is elkészíthetem a samponomat akár, miért kell a bolti termékekben bízzunk. Most sokkal egészségesebbnek tűnik a hajam. Régebben egyenes volt, és mivel állandóan hajszárítót és hajvasalót használtam, nagyon megterhelődött. Most nem használok semmit, így szép göndör és egészséges tincseim vannak” – mondta Laura.

“Sokkal szebb, felkelek, lezuhanyozom, a tükörbe nézek, és tetszik a hajam. Lelkileg is egészségesebbnek érzem magam, fontos számomra a kényelem. Nincs szükségem reggel 40 percre, hogy elkészüljek. Egészségesebb a hajam és gyorsabban is nő” – mondja a nő.

6 éve nem mosott samponnal hajat a vegán nő, sokan azt mondják rá, hogy mocskos
Fotó: veggieshredder/Instagram

Laura először egy teljesen természetes főzetet készített szódabikarbónából és ecetből, azzal mosta a haját. Idővel már ezt sem használta, csak egy széles fogú fésűvel és vízzel frissítette fel a haját, majd egy kevés növényi olajat masszírozott a végébe.

“Jelenleg annyi a hajápolás rutinom, hogy zuhanyozás előtt megfésülöm a hajam, bő vízzel átmosom, majd a kezemmel átmasszírozom a fejbőrömet, hogy serkentsem a vérkeringést.

“Ezután egy fél órára becsavarom a hajam egy törülközőbe, majd a végeket bemasszírozom egy kis argánolajjal vagy rozmaringolajjal. Nem használok bolti sampont, mert ezek nagyon sok hozzáadott anyagot tartalmaznak” – fejtette ki a rutinját.

6 éve nem mosott samponnal hajat a vegán nő, sokan azt mondják rá, hogy mocskos
Fotó: veggieshredder/Instagram

A vegán nő úgy gondolja, hogy az is sokat számít, hogy ennyire egészséges a haja, hogy hat éven keresztül vegán táplálkozást folytatott. “Nyers vegánként csak gyümölcsöt és zöldséget eszem, így nem tartalmaz túl sok méreganyagot a szervezetem. Nagyon tisztán eszem, így nincs bennem semmilyen lerakódás vagy zsír. Nem használok sampont vagy balzsamot, sőt hajszárítót sem. Csak hagyom, hogy a hajam tegye a dolgát. Nem érzem szükségét, hogy formázzam. Sokan mindent megtesznek azért, hogy ápolt és szépen formázott hajuk legyen, mindent rátesznek, mielőtt kilépnek a lakásból, de ez nem természetes. Az emberek már azt sem tudják, hogyan néz ki a természetes haj” – mondja Laura.