Menü Bezárás

A férfi eladta a házát, hogy az unokája iskolába járhasson

Egy indiai férfi eladta otthonát, és a riksájában alszik, hogy ki tudja fizetni az unokája iskoláztatását. A megható történet bejárta a világhálót, ennek köszönhetően idegenek siettek a segítségére!

Desraj Ji riksa sofőr Bombayben, történetét a “Humans of Bombay” közösségi oldal közölte. Mindkét fia elvesztése után az idős férfi gondoskodik menyeiről és unokáiról.

“Hat évvel ezelőtt a legidősebb fiam elment dolgozni, de többé nem jött haza” – mondta Desraj. Fia holttestét egy héttel később találták meg. Még csak 40 éves volt.

“Egy részem vele együtt halt meg, de a kötelezettségek terhe alatt még gyászolni sem volt időm. Másnap újra úton voltam, dolgozni kellett, hogy el tudjam tartani a családot” – mondta a férfi.

Két évvel később Desraj második fia öngyilkos lett. Amikor az unokája megkérdezte tőle, hogy abba kell-e hagynia az iskolát, Desraj természetesen nemet mondott. A férfi tisztában volt vele, hogy mindennél fontosabb, hogy az unokája iskolába járhasson. Így hát több munkát vállalt be: reggel 6-tól éjfélig vezette a riksát, hogy több pénzt keressen. És így sem volt mindig annyi pénzük, hogy minden nap elegendő ételt tudjanak venni.

Desraj unokája jól tanult, a célja az volt, hogy felsőfokú végzettsége legyen, és tanári diplomát szerezzen. Desraj azonban a jelenlegi jövedelméből semmiképpen sem tudta fizetni a tandíját.

“Teljesíteni akartam az álmait bármi áron. Éppen ezért eladtam a házunkat, és kifizettem a tandíját. A feleségemet, a menyemet és a többi unokámat elküldtem a faluba a rokonokhoz, én pedig Mumbaiban alszom a riksában” – mesélte a férfi.

“Alig várom, hogy tanár legyen az unokám. Nagyon büszke vagyok rá, hiszen ő lesz az első diplomás a családunkból” – mondta büszkén Desraj.

Desraj története futótűzként terjedt el a világhálón. A lelkes és önzetlen adakozóknak köszönhetően összesen 32.000 dollár gyűlt össze, hogy a férfi új otthont vásárolhasson népes családjának.