Menü Bezárás

7 oka annak, amiért a férfiak elrejtik az érzéseiket!

A legtöbb férfi általában fél az érzésektől és az érzelmektől. Nem tudják, hogyan is kellene kinyilvánítani azokat, mert már zsenge gyerekkorukban folyamatosan azt hallgatják, hogy az érzéseiket tartsák magukban, legyenek „igazi férfiak”, mert „a férfiak soha nem sírnak” és más hasonló ostobaságok.

1. Nem értik, mit is éreznek valójában!

Ez az egyik oka annak, hogy a férfiak elrejtik az érzéseiket: egyszerűen nem tudják, hogyan kell megélni azokat. Különösen akkor, ha olyan összetett érzésről van szó, mint a szerelem. Amikor egy embert olyan érzelmek árasztják el, amelyeket ő maga sem ért, egyszerűen magába zárkózik, elrejtve mindazt, ami benne történik. Ilyen esetben nem szabad kényszeríteni a nyitásra. Több időt kell adni neki, hogy elfogadja ezeket az érzéseket, és megértse őket.

2. Félnek az érzéseiktől!

Lehet, hogy megérti, hogy mit is érez, de valamiért úgy dönt, hogy szándékosan elrejti. Miért? Mert megijesztik az érzelmei! Fél az érzésektől, melyek elárasztják őt! Mert végül is a szerelem teljesen megváltoztat bennünket „bolondokká” téve mindannyiunkat.

3. A férfiaknak több időre van szükségük érzelmeik megértéséhez!

Ha egy férfi és egy nő találkozik és jól érzi magát, ki lesz szerelmes először? Természetesen a nő. És teljesen tisztában van az érzelmei jelentésével. A férfinak több időre van szüksége ahhoz, hogy megértse, mi is játszódik le benne. Emiatt a nők gyakran arra a következtetésre jutnak, hogy a férfit egyszerűen nem érdekli, míg az valójában a rá törő érzelmein elmélkedik.

4. Nem akarják elveszíteni az irányítást, és sebezhetőnek tűnni!

A férfiakat arra tanítják, hogy erősnek és bátornak láttassák magukat. És biztosak abban, hogy ha egy nő látja valódi érzéseiket akkor túl érzékenynek tartja majd, ami állítólag nem vonzó, mert egy férfinak minden körülmények között keménynek kell maradnia. Ha úgy érzi, hogy a nő nem ítéli el őt az érzelmei miatt, talán képes lesz hamarabb megnyílni.

5. Félnek, hogy érdektelenné válnak, ha azonnal kimutatják érzéseiket!

Szeretik érezni, hogy valaki szerelmes beléjük, és szeretik a nők figyelmét és érdeklődését. És elrejtik az érzéseiket, hogy hosszabb ideig fenntartsák ezt az állapotot. Végül is, amikor egy férfi kimutatja érzéseit, a nő ellazul, és már nem próbálkozik többet, hisz tudja, hogy már célba ért nála. De amikor egy férfi attól tart, hogy elveszít egy olyan nőt, amelyet igazán szeret, akkor érzéseit végre képes lesz kinyilvánítani.

6. Félnek, hogy érzéseiket majd ellenük fogják felhasználni!

Minden férfi attól tart, hogy amint kimutatja valódi érzéseit, minden és mindenki ellen fordul. Tudja, hogy amikor egy nő megismeri az ő érzéseit, ezzel minden aduász a kezébe kerül. Féltékennyé teheti vagy szerelemi zálogot kérhet tőle. Lehet, hogy az ilyen férfi csak negatív tapasztalattal rendelkezik a múltjából, amikor az érzéseit egyszerűen kihasználták, tehát most csak óvatos szeretne lenni.

7. Időnként arra várnak, hogy a nő megtegye az első lépést!

Ha egy férfi attól tart, hogy érzéseit felhasználják vele szemben, hogy elveszíti hatalmát és ellenőrzését, és kiszolgáltatottnak tűnhet, vagy ha még mindig nem bízik a nőben, akkor egyszerűen csak megvárja, amíg a hölgy teszi meg az első lépést. Bizonyos esetekben ez azonban elég sok időbe telhet…