Menü Bezárás

Kapor: szív-, és érrendszeri betegségek és gyomorproblémák ellen!

Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és használták a kaprot, hiszen számtalan gyógyító hatással rendelkezik!

Erőteljes illata és aromája miatt nem csak kulináris élvezet nyújt, hanem az egészségre gyakorolt hatása miatt is kiemelkedő szerepet tölt be a természetgyógyászatban.

Ha eddig csak főzéshez használtad, akkor ezentúl érdemes gyógyító hatása miatt is kipróbálnod. Az általános egészségi állapot javítása érdekében, érdemes napi rendszerességgel fogyasztani. Serkenti az emésztést, enyhíti a gyomorfájdalmat, a görcsöket, de jótékony hatással van az érrendszerre is.

Erős antioxidáns

A kapor minden része erős antioxidáns hatással rendelkezik, de kutatások alapján kimutatták, hogy a virágából készült kivonat a leghatékonyabb.

Baktériumölő

A kapor illóolaj nagyon hatékony a baktériumok okozta különböző fertőzések esetében, kimutatták, hogy hatással van a tüdő-, emésztőrendszeri és hüvelyi fertőzésekért felelős mikroszkópikus gombák ellen is.

Hatékony szív- és érrendszeri betegségek esetén

Patkányokon végzett vizsgálatok alapján kimutatták, hogy a kapor csökkenti a koleszterinszintet. Magas zsírtartalmú ételekkel etették őket, melynek következtében nagyon megnőtt a lipidszint. Miután kapor kivonatot, kapor port, vagy illóolajat juttattak a szervezetükbe, csökkent a vér trigliceridszintje, a “rossz” koleszterinszint, viszont emelkedett a “jó” koleszterinszint.

Pozitív hatással van a gyomorra

A laboratóriumi vizsgálatok alapján azt is kimutatták, hogy a kapros magkivonatok védik a gyomor nyálkahártyáját és csökkentik a savasságot. Éppen ezért a kapor nagyon hatásos lehet a gyomorfekélyben szenvedő betegek számára.