Menü Bezárás

8300 forintból állítja össze az egész heti menüt a családnak ez az ötgyermekes édesanya – Mutatjuk miket esznek

A legtöbb ember mindig próbál úgy takarékoskodni, hogy az ínséges időkben legyen egy kevés pénz, amihez hozzá lehet nyúlni. A jelenlegi helyzet pontosan ilyen, hiszen a vírus miatt rengetegen vesztették el a munkájukat és maradtak bevétel nélkül. Ennek ellenére nagyon sok olyan ember van a világon, akik kórosan sokat spórolnak. A TLC csatornán van is kifejezetten erre egy műsor, amiben bemutatták, hogyan is élnek az ilyen emberek. Van, aki még WC papírt sem vesz magának, olyannyira nem szeret pénzt költeni.

Lorna Cooper hasonló cipőben jár. A Glasgow melletti Paisley-ből származó anya elmesélte, hogyan állítja össze a bevásárlólistáját. Elmondása szerint egy egész hétre be tud vásárolni kb. 8300-8400 forintnak megfelelő fontból és el tudja vele látni a családját.

A költségek magukba foglalják a reggelit, ebédet, vacsorát és olyan ételek kerülnek asztalra, mint palacsinta és házi pite. Egy hétre előre elkészíti az étkezési tervet, amiben háromszori étkezés van és ezeket lebontotta az elkészítésükhöz szükséges összetevőkre.

Vasárnap skót palacsintát, banánt és csokoládét készít reggelire, ebédre tojásos muffint és sült csirkét, vacsorára pedig vegyes zöldségeket és sültburgonyát. Hétköznap reggel zabkását készít eperlekvárral, ebédre vegyes zöldséges tésztát, vacsorára pedig Cajun csirkét rizzsel.

Lorna már nagyon fiatalon megtanulta, hogyan kell főzni úgy, hogy az minden téren gazdaságos legyen. Édesanyja inspirálta, miután kiderült, hogy csak nagyon kevés pénze marad a kajákra.

“Meg akartam mutatni az embereknek, hogyan tudnak kis költségvetéssel is heti szintű, tápláló étkezési tervet készíteni. Remélem ez segít majd jó néhány családnak, főleg, most a Covid idején. A bevásárlólistán szereplő termékek java része megtalálható a Tescoban, a Farmfoodsban és az Aldiban is. A gazdaságos vásárlás lehet, hogy nem kényelmes, főleg, ha több boltba is el kell menni, de óriási árkülönbségeket lehet felfedezni, ha megnézzük a blokkokat.” – mondta.

A 39 éves nő vezeti a Feed your Family weboldalt, mely kezdetben egy kis Facebook csoportként indult, azzal a céllal, hogy segítsen átnevelni azokat a felnőtteket, akik drága por-, üveg-, és készételekre támaszkodnak a kajálások során. A weboldal recepteket, tippeket, tanácsokat is tartalmaz és egy év alatt több mint 500 000 embert ért el.

Lorna könyvet is írt, melynek címe: “100 ízletes pénztárcabarát étel, amit élvezhetsz avagy Etesd a családod heti 8300-8400 forintból.”