Menü Bezárás

A macskatartás előnyei: Nyugalmat, harmóniát és jólétet varázsol az otthonodba!

Nagyon sokan imádják a macskákat, de vannak olyanok is, akik kifejezetten ellenszenvesnek tartják a szőrös, dörgölőző dorombolót. Pedig, ha egyszer beengedsz egy cicát az otthonodba és a szívedbe, örökre megszereted.

A macskatartás előnyei: Nyugalmat, harmóniát és jólétet varázsol az otthonodba!

Macskát leginkább azért tartanak, hogy megfogja az egereket, pedig sokkal értékesebb ennél, hiszen különleges energiaszinttel és erővel rendelkezik. Képes arra, hogy ráhangolódjon érzéseidre, testi és lelki gyógyító képességekkel rendelkezik. Normalizálja a vérnyomást, de megszabadít a fejfájástól is. Ha valami problémát érez, akkor kiegyensúlyozza az energiaszinted, ezáltal segítségedre lehet a betegségek kialakulásának megelőzésében.

Azonban nem csak pozitív tulajdonsággal rendelkezik a puha négylábú, képes arra is, hogy anyagi jólétet vonzzon az otthonodba. Ha viszont minden rendben van az életedben, akkor a macskád hosszú időn keresztül tisztogatja magát, majd nyugodtan, és kiegyensúlyozottan alszik órákon keresztül. Nincs más dolga, nem kell azzal foglalkozzon, hogy regenerálja az energiaháztartásod. Ha hirtelen, látszólag ok nélkül nyugtalan lesz, akkor azt jelzi, hogy valami problémát észlelt, amit minél hamarabb orvosolnia kell.

Általában a macska érzékenyen reagál a családi vitákra, jellemzően ilyenkor a sértett fél pártjára áll, az is megtörténhet, hogy a másik felet támadja. Ha például megbünteted a gyermeked anélkül, hogy különösebben rászolgált volna, látni fogod, hogy a macskád pillanatok múlva odamegy hozzá, és dörgölőzésével elkezdi vigasztalni.

A macskatartás előnyei: Nyugalmat, harmóniát és jólétet varázsol az otthonodba!

A macskák megérzik azt, hogy ki szereti őket, és ki az, aki nem viseli el a jelenlétüket. Azok a nők például, akiknek az életük tiszta zűrzavar, és káosz, kifejezetten utálják a macskákat. Nincsenek ezzel másképp az alkoholista emberek sem, egy tanulmány alapján kimutatták, hogy az italfüggők 90%-a nem tudja elviselni a macskák hízelgő személyiségét.

A bántalmazó családból származó gyerekek agresszíven viselkednek a macskákkal. A puha négylábúak negatív hatást váltanak ki azokból is, akik problémás karmával rendelkeznek, vagy elveszettnek látják magukat, értéktelennek tartják életüket. Forrás