Menü Bezárás

9 dolog, amit még meg kell tenned 50 éves korod előtt

A kor kérdése mindig egy bonyolult dolog, sokan úgy gondolják, hogy 50 évesen még túl fiatalok bizonyos dolgokhoz, mások pedig azt mondják, hogy ők már megették a kenyerük javát. Az biztos, hogy van egy pár dolog, amit mindenképp ajánlatos megtenni, mielőtt valaki eléri az 50-et.

1. Szerezz be egy puha, óriási törölközőtEgy bizonyos kor után hajlamos lehetsz arra, hogy az ajándékba kapott törölközőket elraktározd, hogy majd szükség lehet rá. Esetleg, csak akkor veszed elő, ha különleges esemény van, vagy, ha fontos vendéged érkezik. Tudd, hogy te is megérdemled a puha törölközőt. Érezd, hogy mennyire jó érzés a kádból kiszállva egy tiszta új, óriási fürdőlepedőbe burkolózni. Kényeztesd magad, ne halogasd, ne vond meg magadtól a jól dolgokat, mert megérdemled!

2. Égess gyertyákat

A gyertyák sok háztartásban csak dekorációként szerepelnek, és hiába állnak már halomban a szekrényen, a világért sem nyúlnak hozzá. A gyertyák azért vannak, hogy égesd őket, jó illatot és kellemes hangulatot varázsolva a lakásba. A gyertyának az a sorsa, hogy elégjen, hagyd, hogy ezzel boldogságot okozzon. Ugye milyen kellemes a gyertyalángot nézni és elmélyedni?

3. Használd a nagymamád kínai porcelánját

Még ha az esküvői ajándék is volt. Nem érdemes tartogatni, ne porosodjon a vitrinben. Egyszer élünk, élvezd ki, hogy különleges készleted van. Ha csak különleges napokon is veszed elő, de használd őket boldogan. Ilyenkor mindig kicsit az őseid emléke is előjön.

4. Őrizd meg a fotóalbumot, és bővítsd

Minden nagytakarítás alkalmával fennáll a veszély, hogy kidobod a régi képeket, hiszen azok már úgysem kellenek? Az albumokat sosem szabad kidobni, sőt ajánlatos bővíteni. A mai digitális világnak megvan az a veszélye, hogy emlékeink elvesznek. Nincsenek szem előtt a képeink, sőt nem is tudjuk, hogy mikor és hol készültek. Nyomtasd ki a fontos pillanatokat, és rendezd albumba.

5. Köss békét a múlttal

Nem mindenkinek volt felhőtlen gyerekkora, de a lényeg a megbocsátás. Próbálj a jó dolgokra emlékezni, és elfelejteni azt, ha valami rossz történt. Nem érdemes állandóan a múlton rágódni, mert az a jelenre is rányomja a bélyegét.

6. Hívd fel a legjobb barátod

A gyerekkori barátságok sokszor nem tartanak egy életen át, megszűnnek vagy átalakulnak. De akkor is van az embernek egy legjobb barátja. Még ha rég találkoztál vele, akkor is hívd fel, beszélgessetek. Nem szükséges egy városban, egy időzónában, egy országban laknotok, ahhoz, hogy érezze, hogy vagy, és mindig számíthat rád.

7. Tanuld meg jól érezni magad egyedül

Ha most unatkozol, vagy nem tudod lefoglalni magad, akkor hogyan fogsz felkészülni arra, ha tényleg egyedül maradsz? A statisztikák szerint a nők általában többet élnek, mint a férfiak. De megtörténhet az is, hogy a gyerekek kiröppennek, és akkor hisztis öreglánnyá változhatsz. Tanuld meg élvezni az életet egyedül. Jógáz, sétálj, olvass, nézz filmet, foglald le magad kellemesen.

8. Csodálkozz rá egy remekműre

A világban számos különleges alkotás van, amelyet nem érdemes kihagyni. Csodálkozz rá egy világhírű festményre, vagy utazz el egy különleges helyre. Ezeket a maradandó élményeket semmi sem tudja pótolni. Ugyanilyen különleges élmény lehet a napfelkelte is.

9. Tudd, hogy sosem késő

Bármibe belefoghatsz, ami örömmel tölt el, bármilyen korban.