Menü Bezárás

A 3200 éves fa olyan magas, hogy 126 fényképbe fért csak bele teljességében!

Mit tennél, ha egy olyan magas fát látnál, amely nem fér bele egy képbe, de mégis meg szeretnéd örökíteni? Hát, készítened kellene róla 126 képet!

Az év legpompásabb fája, az Elnök, a Sequoia Nemzeti Parkban található, ez a világ legnagyobb fája. A Nemzeti Park mintegy háborítatlan környezetet biztosít az óriási, és tiszteletet parancsoló fának. Csak nézz rá, és máris érezni fogod, hogy a természet rendje előtt bizony néha érdemes hálásan fejet hajtani.

Az anyatermészet mindig csodálatos! Ha jól megfigyeled, néha bizony eláll a lélegzeted. Légy a csoda részese, a természet ajándéka bizony lélegzetelállítóan szép.

A több mint 75 méter magas fa csodálatos látványt nyújt, törzsének térfogata 1300 m³, átmérője pedig 8,2 méter, és több mint 2 milliárd levél, azaz tüske található rajta. Amint a képen is látható, a fa jó eséllyel nevezhető óriásnak, hiszen annyira magas, hogy csupán 126 kattintással sikerült egy “teljes alakos” képet lőni róla.

Az emberek mellette nem hogy törpének, de szinte hangyának tűnnek. A óriásira nőtt fa a térfogata alapján a világon a második legnagyobb példány, viszont az biztos, hogy a ma élő mamutfenyők sorában a legtermetesebb.

Ez a fa 1923-ban Warren G. Harding elnök után kapta a nevét.

A National Geographic az egész fát egyetlen képen szerette volna megörökíteni, azonban egy egész csapat fotósra volt szükség ahhoz, hogy 126 képkocka segítségével, mozaikonként elkészülhessen a nagy mű.

A kihívást azonban sikeresen teljesítették, és össze tudtak rakni egy olyan fotót, amelyen a fa végül a maga teljességében látható.

A National Geographic csapata számos emelő csigát és rögzítőt kellett használjon a fényképezéshez, amint az alábbi képen is látható, fizikailag is egy megterhelő, bravúros mutatvány volt a fotózás. Forrás