Menü Bezárás

A pszichológusok szerint ezért van kevesebb barátja az intelligens embereknek!

A pszichológus magyarázata arra, hogy miért van kevesebb barátja az intelligens embernek!

Senki nem vitatja azt a tényt, hogy minden ember számára nagyon fontosak a barátok, és az sem titok, hogy a jó kommunikációs készségnek is megvannak a maga előnyei.

Nemrég, a tudósok arra keresték a választ, hogy vajon a kommunikációnak valóban kulcsszerepe van az ember boldogsága és kiteljesedése szempontjából?! Ennek érdekében 15.000, 18 és 25 év közötti önkéntest vontak be, a választ kereső kísérletbe, melynek eredményén elámultak maguk a szakemberek is.

A kísérlet három fontos következtetéssel zárult!

Az adatokat, a londoni Gazdasági Intézet, valamint a Singapore-i Egyetem pszichológusai, Satoshi Kanazawa és Norman Lee dolgozta fel, és következtetéseiket az alábbiakban foglalták össze:

1. Azok a személyek, akik a sűrűbben lakta vidékeken élnek, általában kevésbé boldogak.

2. Másodszor, az emberek túlnyomó többsége azokkal érzi magát boldognak, akik megértik aggodalmaikat. Minél személyesebb a kommunikáció, annál nagyobb a boldogság szintje.

3. Harmadszor, a magas értelmi szinttel rendelkező emberek gyakran kivételt képeznek a szabály alól.

Megfigyelések igazolják, hogy minél nagyobb egy személy IQ szintje, annál kevésbé van szüksége a folyamatos kommunikációra. Ezek az emberek nem feltétlenül szeretnek a társaság „középpontjai” lenni. Sőt az elvégzett kutatások szerint, ezek a személyek kisebb kommunikációs körrel rendelkeznek, sőt a zsenik esetében gyakran előfordul, hogy átlagos társaikhoz viszonyítva, magányosak.

Az intelligens emberek ugyanis inkább a saját gondolataikkal vannak elfoglalva a kommunikáció helyett. Nem utolsó sorban az is jellemző rájuk, hogy életüket a saját maguk által felállított szabályok és értékrendek szerint élik többnyire, teljes harmóniában önmagukkal.