Menü Bezárás

A fokhagyma az orchidea igazi erőlevese! Már egyetlen hónap alatt akár 50 virágot is hoz, ha ezt kipróbálod!

Az orchidea gyönyörű virág, és nem is olyan bonyolult kezelni, mint sokan gondolják!

A fokhagyma pedig nem csupán fűszernővény, mert nagyon széles körben felhasználhatjuk, így a növények gondozása terén is! Még mindig jóval olcsóbb, mint azok a virágtápok, amelyeket a boltban vehetünk meg…

Gyógyító hatással rendelkezik, és az orchideát képes virágokba borítani, így az egyik legtermészetesebb orchideatápot készíthetjük el belőle! Vágjunk is bele!

Oldjunk fel 1 db Borostyánkősav tablettát 1 l forralt vízben, és hagyjuk kihűlni. Eközben vágjunk darabokra három cikk megtisztított fokhagymát, és öntsük le a már kihűlt lével. A keveréket töltsd egy befőttesüvegbe, és hagyd egy napig állni.

Miután a tápoldatot leszűrjük, már használhatjuk is az orchideák öntözésére!

Hogyan használjuk? Töltsük egy nagyobb tálba, állítsuk bele az orchideát cserepestül, így az magába tudja szívni az éltető tápanyagokat!

Próbáld ki, és olyan hatást tapasztalsz, amit legmerészebb álmaidban sem gondoltál volna! És ezt tapasztalatból mondom…

Ez a 7 növény boldogságot és nyugalmat hoznak a házba!

A szakértők által végzett kutatások azt bizonyítják, hogy egyes növények pozitív hatással vannak a kedélyállapotunkra és felfrissítik a lakásunk levegőjét. Egyes hitek szerint a növének segítenek bevonzani a bőséget. a nyugalmat és a békét is a családba!

Ma ezek közül a növények közül szeretnénk bemutatni nektek néhányat

1. Vitorlavirág

Ez a csodálatos növény Amerika északi részén az erdőkben található, innen származik, de nem jelent gondot az itthoni termesztése sem. A legfontosabb dolog, minden nap öntözni kell, tavasszal pedig át kell ültetni friss földbe.

Hogyan segít ez a növény

– Azok az emberek akik nem házasok, megtalálják a párjukat.– Az a nő aki gyermekáldásban reménykedik, hamarosan megkapja.– Abban a házban ahol egy ilyen növény van mindig szeretet és megértés lesz.

2. Afrikaiibolyák

Az ibolyának sok törődésre van szüksége, sok fényre és öntözésre. Ez a növény nagyon elterjedt hazánkban.

Az ibolya segít a béke megőrzésében, a családban és ez a virág ráadásul még a szeretet, szerelem jelképe is.

3. Hibiszkusz

Ha a házunkban ilyen virág van, akkor hamarosan beköszönt a szerelem.

4. Viaszvirág

Ez a növény boldogságot hoz a családba főleg akkor, ha a hálószobába tesszük.

5. Mirtusz

Úgy tartják, hogy a mirtusz segít abban, hogy sikeres legyen a házasságunk, a megalapozott családba pedig boldogságot és békességet hoz. Egyes országokban ez a növény a legjobb ajándék az újszülöttek számára.

6. Zebralevél

A gyönyörű levelei miatt sokan tartanak ilyen növényt a házukban, a páva növény segít a nyugodt családi élet elérésében, a boldogságot szimbolizálja as lakásban.

7. Csokrosinda

Ez a növény nem igényel különleges törődést, szépen fejlődik és gyönyörű virágai vannak, de nyáron több vízre van szüksége. Azt mondják, ha van egy ilyen növény a házadban akkor a családi életed kiegyensúlyozott és boldog.

Vélemény, hozzászólás?