Menü Bezárás

A sógornőm tucatjával veszi az alufóliát, ám sokáig el sem tudtam találni, hogy miért! Mikor végre elárulta, csak néztem rá nagyra nyílt pupillákkal:

A sógornőm tucatjával veszi az alufóliát, ám sokáig el sem tudtam találni, hogy miért! Mikor végre elárulta, csak néztem rá nagyra nyílt pupillákkal:

Az alufólia sokkal szélesebb körben használható fel, mint az gondolnánk. Nemcsak a sütőben vesszük hasznát…

Például, amennyiben nincs otthon tölcsérünk, vagy valamivel nem akarjuk össze piszkolni, helyettesíthetjük azt alufóliával.

Erősíti a wifi jelet, amennyiben a router elé helyezzük a több rétegbe hajtogatott alufóliát.

Nagy segítségünkre van az ollók megélezésében, egyszerűen alufóliát kell vele vágnunk. A megélezéshez nagyjából 10 vágásra van szükség.

Az alufólia segítségével tovább használhatóak a tartós elemek.

Ha alufóliát vasalunk a zacskóra, azt könnyedén lezárhatjuk. 

Alufóliából gyúrt golyóval a vasaló talpát is könnyedén megtisztíthatjuk.

Az ezüst tárgyak megtisztításában is nagy segítséget jelent: egy edénybe alufóliát teszünk, szódabikarbónát szórunk rá, majd sót és forró vizet öntünk bele. Beleállítjuk az ezüst tárgyakat, és miután kicsit benne hagytuk, letöröljük.

Segít abban, hogy könnyebben elmozdíthassuk a bútorokat.

Segíthet abban, hogy úgy vasaljuk a ruhát, hogy annak mindkét oldala egyszerre melegszik, így sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni.

Segít a szilikon pisztoly ragasztótól való megtisztításában:

Segít abban, hogy megszüntesse a ruhák statikus feszültségét, ha alufóliából egy kis labdát gyúrunk, és a mosógépbe tesszük, a ruhák közé. Ráadásul ez a ruhák bolyhosodása ellen is sokat tehet.

A krómozott felületeket alufóliával átdörzsölve azok könnyedén megtisztíthatók.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is láthassák!

Vélemény, hozzászólás?