Menü Bezárás

A macskaterápia csodát jelent a gyermekek számára, enyhíti a felnőttek stresszes állapotát és szorongását is!

Sok macskabarát állítja, hogy a házi kedvencük megérzi, ha a gazdi egészségi állapota nem éppen kielégítő. Ezenkívül a tudományos kutatások azt igazolták, hogy a macskaterápia pozitív hatással van az egészségre, mivel a macska érzékelni képes gazdijának hangulatváltozásait, ami sok esetben egészségügyi rendellenességeket jelezhet.

A Catster.com számos konkrét példát kínál a macskaterápia előnyeire. Az egyik eset szerint egy macska gazdája mellkasán, a szívéhez közel ült, éppen akkor, amikor az éles fájdalmat érzett. Csodával határos módon a fájdalma megszűnt, a pánikállapot elmúlt, és az illető megnyugodott.

A macskabarátoknak szentelt kiadvány egy másik helyzetet is megemlít, mely egy lázas gyerekről és a macskájáról szól. A cica a lázas gyermek ágya szélén ült, és addig nem hagyta ott kis gazdiját, amíg a láza nem csillapodott. A lány később bevallotta, hogy érezte, hogy időről időre hőhullám öntötte el a testét. Ezek a pillanatok egybeestek a macska szőrének simogatásával. A gyermek védettnek és nyugodtnak érezte magát, amikor meghallotta a cica dorombolását. Sok ilyen történet hallható a macska tulajdonosoktól, de ezt senki nem tudja logikusan megmagyarázni.

Terápiás szerepet minden macska betölthet függetlenül attól, hogy milyen fajtához tartozik. A Catster.com azt írja, hogy elég hinni a macskaterápiában, a mentális egészség szempontjából.

Ha van egy elfogadható magyarázat a macskák gyógyító erejére, akkor az az lehetne, hogy a macskák rendkívül erős elektromágneses mezővel rendelkeznek. A beteg emberrel érintkezve a macska elektromágneses hullámai semlegesítik az érintett test által kibocsátott negatív hullámokat, így képes kiváltani a nyugalmi állapotot és növelni a betegség elleni küzdelmet.

Vannak orvosok, akik azt állítják, hogy bizonyos macskák a mentális nyugalmi állapot biztosításával hozzájárulhatnak a betegek egészségének javulásához.

“Ezek a háziállatok puszta jelenlétükkel nyugalmat sugároznak a betegek számára.” – mondta Danni Sabia, a washingtoni Providence St. Peter Kórház szóvivője, aki hozzátette: „Szinte hihetetlen, hogy egy kezdetben egymásnak teljesen ismeretlen két ember közötti kapcsolat miként kezd kialakulni pusztán attól, hogy közösen néznek egy macskát.

Anélkül, hogy észrevennék, az állat a boldogság forrását játssza az életükben, és ha csak egy pillanatra is, de sikerül elfelejteniük, miért kerültek kórházba, és újra szárnyra kap az élet iránti szeretetük. Egyszóval, a macskaterápia egyfajta optimista életszemléletet nyújt.”