Menü Bezárás

A tragédia, ami miatt Meryl Streep megismerkedett a férjével – mostanra már 42 éve házasok

Mindössze fél év alatt a legendás hollywoodi színésznő elveszített egy nagy szerelmet, és feleségül ment egy másikhoz. Meryl Streep és Don Gummer szobrászművész már 42 éve egy párt alkotnak, és kapcsolatuk egyike Hollywood legtartósabb házasságainak.

„Sok évvel ezelőtt találtam egy nagyszerű férjet. Szerencsém volt!” – mondja a színésznő. De amilyen boldog és teljes most a házasságuk, olyan szomorúak voltak azok a körülmények, amelyek között megismerkedtek és elkezdték a kapcsolatukat.

1978-ban, alig néhány héttel azelőtt, hogy találkozott mostani férjével, Streep akkori párja, John Cazale színész, akivel 2 éve voltak együtt, a színésznő karjaiban halt meg. A hollywoodi díva 1976-ban ismerte meg a színészt, aki többek között a Keresztapa első két részében is szerepelt. A két színész 1976-ban ismerkedett meg, amikor mindketten szerepet kaptak Shakespeare Szeget szeggel című vígjátékában egy fesztiválon, és ez azonnal közelebb hozta őket egymáshoz.

A színfalak mögött a két színészből egy pár lett, és Meryl nem sokkal később beköltözött Cazale lakásába. De sajnos boldogságuk rövid életű volt. 1977 májusában a két szerelmes szörnyű hírt kapott – a színészt végső stádiumú tüdőrákkal diagnosztizálták, és a betegség már az egész testében elterjedt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Meryl Streep (@merylstreep) által megosztott bejegyzés

Streep nem akart mást, mint kedvesével lenni élete utolsó perceiben, és ezért mindent megtett azért, hogy gondját viselje az utolsó hónapokban. Amikor Cazale szerepet kapott A szarvasvadász (The Deer Hunter) című filmben, Streep is elvállalt egy szerepet, hogy együtt lehessenek.

John Cazale már nem tudta befejezni a filmet. A hónapokig tartó kezelés ellenére a rák átterjedt a csontjaira. „Annyira belemerültem az egész helyzetbe, hogy észre sem vettem, milyen gyorsan romlott az állapota.” – árulta el a gyászoló színésznő.

A színész 1978. március 12-én hunyt el a New York-i Sloan Kettering Kórházban. Az akkor még csak 29 éves Streep egy pillanatra sem hagyta magára. „Meryl nem állt készen a szörnyű hírre, hogy elvesztette őt, és nem is tudta elhinni, hogy tényleg meghal. Azt mesélte, hogy sírva a mellkasára borult, és John egy pillanatra kinyitotta a szemét: Minden rendben van, Meryl – mondta neki.” – mesélte Michael Schulman életrajzíró, a Her Again – Becoming Meryl Streep című könyv szerzője.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brenda Perlin (@losangelespunkrocker) által megosztott bejegyzés

Közvetlenül Cazale halála után Streep Kanadába ment egy barátnőjéhez, és amikor visszatért New Yorkba, rájött, hogy kilakoltatták abból a lakásból, ahol szerelmével élt. A színésznő öccse, Harry, azonnal a segítségére sietett, segített neki összepakolni a cuccait, és egy barátját, Don Gummert is magával vitte. Don a közelben lakott, és többször is látta Streepet a környéken, de soha nem merte megszólítani.

A szobrászművész Don Gummer éppen arra készült, hogy beutazza a világot, ezért javasolta a gyászoló fiatal nőnek, hogy maradjon az ő lakásában, Sohóban, amíg távol van. A következő időszakban levelezni kezdtek egymással, és egyre közelebb kerültek. Amikor Gummer visszatért az országba, több időt töltöttek együtt – erre egy özvegy barátnője is biztatta a színésznőt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Meryl Streep (@merylstreep) által megosztott bejegyzés

Don nem sokáig vesztegette az időt, megkérte a kezét, és 1980. szeptember 30-án össze is házasodtak. Az esküvőt a színésznő szüleinek Connecticut állambeli Mason Island-i házának kertjében tartották, bár a menyasszony édesanyja aggódott amiatt, hogy a lánya egy tragikusan véget ért kapcsolat után ilyen gyorsan belevágott a következőbe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Margaux 🌼 (@meryl_mah) által megosztott bejegyzés

Az elkövetkező években a házaspárnak négy gyereke született: Henry, Mamie, Grace és Louisa. Mamie és Grace anyjuk nyomdokaiba léptek, és színésznők lettek, Henry zenész, Louisa pedig modell.

„A lányaim, a fiam, a férjem és én mind a magunk dolgával foglalkozunk, de közel vagyunk egymáshoz, és csak ez számít.” – mondta a színésznő a The Guardiannek.

A Streep-Gummer család diszkréciója ellenére a két házastársat gyakran látják együtt a vörös szőnyegen különböző rendezvényeken, a mosolyuk mindennél jobban bizonyítja a boldogságukat, és bár a kapcsolatuk az elején sok kritikát kapott, bebizonyították, hogy a megfelelő időben találtak egymásra.

„Szeretném, ha a férjem tudná, hogy mindazt, amit a leginkább értékelek az életemben, meg tudta adni nekem.” – mondta a színésznő.