Menü Bezárás

Álmatlanság? Egyetlen tuti módszer arra, hogyan aludj el pillanatok alatt

Biztosan Te is forgolódtál már órákig az ágyban, talán a stressz vagy a sok kávé miatt. Esetleg a nagy meleg nem hagyott aludni.

A másnapi “kómás” állapot szintúgy idegesít, még több kávét iszol, ismét kerülget az inszomnia. Örök körforgást okoz a kialvatlanság, amelyből meglehetősen nehéz kilépni.

Erre az áldatlan állapotra a brightside.me oldalán találtunk egy jónak ígérkező megoldást, illetve, ha már ez sem használ, akkor egy tuti receptet.

Ez a módszer a “4-7-8” nevet viseli, és egy légzési metódust takar.

1. Lépés: Nyugodt belégzés orron át 4 másodpercig
2. Lépés: Tartsd bent 7 másodpercig
3. Lépés: Engedd ki 8 másodpercen keresztül

Nagyon egyszerűnek tűnik. Az egyetlen probléma, hogy a másodperc valóban annyi legyen. Egy szakállas módival ez is könnyen megy. Számolj így: egy Missisipi, kettő Missisipi… a folyó nevének gondolata vagy kimondása 1 szekundumot vesz kb. Igénybe.

Miközben ennyire koncentrálsz minden egyes lélegzetedre, megnyugszol és a napi stresszről a gondolataid a belégzésre, bent tartásra és kilégzésre tereled. Ez a titka.

A következő, természetes altató receptje pedig pecsét lehet a sikerre:

Végy negyed evőkanál mézet, egy csipet sót és egy kanál kókuszolajat, keverd össze és nyeld le. Nem menne? Egy deciliter vízbe is belekeverheted, ugyanaz lehet a hatása.

Ez a keverék nemcsak álmosító lehet, hanem vérnyomás csökkentő is.

Kipróbálod?