Menü Bezárás

Az 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született gyerekek nem olyanok, mint a többiek – Ezért olyan különlegesek

Ezek a gyerekek nagyon sokat adhatnak a szüleiknek. Ők ugyanis a Nap hatása alatt állnak. Szívósak, ellenállóak, aktívak és intelligensek. Kíváncsi természetűek és éles eszűek. Másképp gondolkoznak, mint a többiek. Mindig új dolgokat akarnak kipróbálni, és nem szeretik, ha megakadályozzák őket ebben.

A felsorolt dátumokon született gyerekek szülei vagy tanárai gyakran kerülnek nehéz helyzetbe, mivel ezek a gyerekek rendkívül okos kérdéseket tesznek fel. Ezek a kis kíváncsi jellemek azonban nagyon jól érzik magukat a bőrükben, tudván azt, hogy kiemelkednek a többiek közül.

Tudják, hogy nyűgözhetik le a környezetüket, és hogy kelthetnek jó benyomást. Azonban a 19-én és 28-án született gyerekek esetében nagyon nagy az egoizmus kialakulásának kockázata. Ahhoz, hogy ezt elkerüljék, a szülőknek nagy figyelmet kell fordítaniuk a gyerekre, és meg kell erősíteniük az önbecsülését.

Az is nagyon fontos, hogy a felnőttek tiszteletben tartsák a gyerek világképét. Ezek a gyerekek akkor érzik magukat elégedettnek, ha az életükben jelen levő felnőttek nehéz feladatok elé állítják őket, mert ez lehetőséget nyújt arra, hogy tanulmányozhassanak, elemezhessenek valamit. Nagy szükségük van rá, hogy meghallgassák őket.

A legnehezebb feladat, amivel az 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született gyerekeknek meg kell birkózniuk, a közösségbe való beilleszkedés, valamint az, hogy megtanulják, nincs mindig mindenben igazuk.

Ahhoz, hogy a személyiségük megfelelő módon kifejlődjön, és ne legyenek érzéketlenek másokkal szemben, javasolt, hogy a szülők mindvégig úgy bánjanak velük, mint a felnőttekkel. Szükségük van a szülők támogatására és bizalmára, még akkor is, ha nagyon önállónak tűnnek.

Nagyon jól érzik magukat egyedül, a saját intimitásukban, de szükségük van arra is, hogy olyan emberekkel kommunikáljanak, akiknek rendkívül fejlett az intuíciója. Nagyon sokat adhatnak a szüleiknek, ha azok türelmesek és elnézőek velük szemben.

A felsorolt dátumokon született gyerekeknek olyan szülőre van szükségük, aki erős jellem, és ezzel ki tudja vívni a gyerek tiszteletét és csodálatát.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?