Menü Bezárás

Azt hazudták az orvosok, meghalt a babája – 69 évvel később kiderült a lánya él és találkozhat vele

Genevieve Purinton abban a hitben élte le az életét, hogy egyetlen lánya még a szüléskor meghalt, mert az orvosok ezt mondták neki. Évtizeddel később azonban olyan híreket kapott, amelyek örökre megváltoztatták az életét. Minden egy karácsonyi ajándékkal kezdődött.

Azt hazudták az orvosok, meghalt a babája - 69 évvel később kiderült a lánya él és találkozhat vele

Genevieve Purinton az Indiana államban található Garyben adott életet a lányának 1949-ben. De amikor azt kérte, hogy mutassák meg neki a babát, tragikus hírt kapott. „Kértem, hogy mutassák meg a babát, de azt mondták, hogy meghalt” – mondta Genevieve Purinton az NBC-nek.

Néhány évvel később Connie Moultroup a kaliforniai Santa Barbarából elveszítette örökbefogadó anyját, amikor még csak 4-5 éves lehetett. Apja újraházasodott, és Moultroup élete gyorsan megváltozott. Amikor apja tizenéves korában elhunyt, mostohaanyja nevelte tovább.

Kettejük kapcsolata nem volt olyan jó, amilyenről a kislány álmodott, és titkon azt remélte, hogy a biológiai anyja egy napon érte jön, és magával viszi. „Arról álmodoztam, hogy találkozom az igazi anyukámmal – egy gyönyörű nővel, aki váratlanul feltűnik, és megment engem” – mesélte Connie Moultroup.

Ez azonban soha nem történt meg, Moultroup pedig felnőtt, és folytatta az életét. Férjhez ment, és gyereke született, de még mindig azon töprengett, vajon megismerheti-e valaha az igazi édesanyját – különösen, ahogy ő maga is öregedni kezdett.

Egy karácsonykor Bonnie Chase, Moultroup lánya, váratlan ajándékkal lepte meg az édesanyját. Ez egy DNS-tesztcsomag volt, ami lehetővé tette a számára, hogy felkutassa az igazi gyökereit.

„Soha nem találkoztam a saját biológiai apámmal, mindig csak ketten voltunk anyámmal” – mondta Chase. „Emlékszem, hogy anya megpróbálta megtalálni a szülőanyját, és nehéz volt végignézni, amin keresztülment.”

Egyikük sem sejtette, hogy az ajándék örökre megváltoztatja az életüket. A DNS-teszt eredményei alapján rátaláltak néhány unokatestvérre. Az unokatestvérek pedig elkezdték összekötni a szálakat, míg egy napon Moultroup megkapta a sorsdöntő telefonhívást.

A hang a vonal másik végén feltett neki néhány kérdést: hol született, mikor, és ehhez hasonló dolgok. Amikor Moultroup válaszolt, a beszélgetőpartnere olyasmit mondott, amitől még a szava is elakadt. „Azt hiszem, én vagyok az anyád” – mondta a másik nő.

Azonnal megbeszéltek egy találkozót, és megegyeztek, hogy Moultroup meglátogatja Purintont az öregek otthonában, ahol az idős nő élt, miután lassan minden hozzátartozóját elveszítette. A találkozás előtti pár hónapban pedig rendszeresen beszéltek telefonon.

Végül, hosszú évtizedeken át tartó távollét után, anya és lánya végre átölelhette egymást. 69 évvel azután, hogy elválasztották őket, egymás karjában sírhatták ki magukat.

„Ha akarna, sem tagadhatna le engem – teljesen egyformák vagyunk. Ugyanazok az arcvonásaink, mindkettőnknek rossz a térde, és mindkettőnknek volt már szívrohama és stroke-ja” – viccelődött Moultroup.

Genevieve Purintonnak, akinek nem volt senkije, most van egy lánya, egy unokája és két dédunokája, akik egyetemre járnak.

Az édesanyának és lányának nagyon sok mindent kell pótolniuk, ami a külön töltött majdnem 70 év alatt kimaradt, és ők mindent megtesznek, hogy kihasználják a rendelkezésükre álló időt. Találkozásukról videó is készült, így bárki végignézheti a megható pillanatokat.