Menü Bezárás

Egy egyedülálló édesanya megosztotta az otthonát más egyedülálló anyákkal, és eddig 30 ezer dollárt spórolt meg – kölcsönösen segítik egymást

Holly Harper lényegében új családot alapított, amikor elkezdte bérbe adni otthona szobáit olyan nőknek, akik egyedül nevelték a gyerekeiket. A gyerekek most együtt játszanak délutánonként, mintha testvérek lennének.

Egy egyedülálló édesanya megosztotta az otthonát más egyedülálló anyákkal, és eddig 30 ezer dollárt spórolt meg – kölcsönösen segítik egymást

Egy válás után rendszerint inkább a nők viselik gondját a gyerekeknek, és sokszor semmilyen anyagi támogatást nem kapnak az apáktól. Holly Harper is pontosan ebbe a helyzetbe került, amikor véget ért a házassága, de sikerült ideális módszert találnia a kiadások csökkentésére és életminőségének megőrzésére.

Amikor Holly Harper elvált a férjétől, nem gondolta, hogy a fia anyagi támogatása ennyire nehéz lesz. A válás első évében több mint 2000 dollárt költött csak a lakbérre, és ezenkívül még ott voltak a számlák, a mindennapi élelmiszerek és a fia taníttatása. Az egész egy véget nem érő küzdelem volt, amíg az édesanyának egy zseniális ötlete nem támadt.

Miután a válás után jelentős összeghez jutott, úgy döntött, hogy befekteti ezt a pénzt. Holly vett egy régi, 1927-ben épült házat, amelyet átalakított, majd beköltözött, de a ház egy részét bérbe adta. Úgy gondolkodott, hogy bizonyára sok egyedülálló anya van az övéhez hasonló helyzetben, ezért ilyen anyákat akart keresni, akikkel együtt élhetne az otthonában, és akikkel osztozhatnának a költségeken.

Meglepő módon talált is három ilyen nőt, akik elfogadták az ajánlatát, és beköltöztek. Ettől a naptól kezdve Holly és a fia lényegében szert tettek egy második családra.

Az anyák Sellőháznak nevezték el az otthonukat, és négyen osztoznak meg a mindennapi élet költségein. Ha valami elromlik, például a fűtés, mindannyian beszállnak a javításba. A jelzálogon is osztoznak, és élelmiszereket is közösen vásárolnak. A rendszerüknek köszönhetően Holly mindössze egy év alatt 30 ezer dollárt tudott megtakarítani, amit egyébként a bérleti díjra költött volna.

Jen, az egyik bérlő, tornatanár, és kialakított egyfajta edzőtermet a házuk udvarán, ahol a négy édesanya délutánonként együtt tornászhat, miközben a gyerekek egy trambulinon ugrálhatnak. A nők még egy „sürgősségi alapot” is létrehoztak, aminek akkor vehetik hasznát, ha valaki esetleg megbetegszik, és kórházba kerül.

Holly ötletének köszönhetően támogató hálózat alakult ki a négy nő között, és ahelyett, hogy egyedül nevelnék a gyerekeiket, igazi családként élnek együtt.