Menü Bezárás

Jamie Lee Curtis „13 válás terméke” – olyan otthonban nőtt fel, ahol sok volt a gyűlölködés

Tony Curtist és Janet Leigh-t annak idején igazi álompárnak tartották. Vonzó sztárpárosként mindig a figyelem középpontjában álltak, és kapcsolatuk a szakmai életükre is kiterjedt, hiszen öt filmben is szerepeltek közösen.

Miután megszületett első gyermekük, Kelly, a házastársak hamarosan rájöttek, hogy már nem éreznek ugyanúgy egymás iránt. Második lányuk, Jamie, születésétől azt remélték, hogy megmentheti a házasságukat, de nem így történt. Mivel nem tudták kezelni a nyomást, kapcsolatuk válással végződött.

Elhidegült szüleivel kapcsolatos tapasztalatairól Jamie így nyilatkozott a HuffPostnak: „Mire én megszülettem, a szüleim közötti kötelék már nagyon megromlott, ahogy egyre híresebbek lettek. És, mint minden más kisbaba, aki azért születik, hogy megmentsen egy házasságot, én is kudarcot vallottam.” A család szétesett, miután Tony 1962-ben beadta a válókeresetet.

Bár a válásuk mögött számos ok állt, ezek közül a legfontosabb talán az volt, hogy Tony féltékeny volt a felesége más férfiakkal való kapcsolatára, még ha ezek csak plátóiak voltak is.

Ugyanakkor úgy érezte, hogy a felesége irányítani próbálja őt, sztárságából és neveltetéséből adódóan is. „Láttam magamon annak a jeleit, hogy alárendeltté kezdtem válni” – idézte fel Tony. „Ha Janet és én elmentünk együtt egy buliba, és én mondjuk rágyújtottam egy cigarettára, anélkül, hogy először felajánlottam volna, hogy tüzet adok annak, akivel éppen beszélgettem, Janet megbökött a könyökével.”

Emiatt a pár egyre jobban eltávolodott egymástól. Házasságuk akkori állapotáról Tony így fogalmazott: „Egy működőképes, de romantika nélküli házasságban éltünk, olyan életvitel volt ez, ami kevésbé volt szokatlan Hollywoodban, mint az ember gondolná.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) által megosztott bejegyzés

Végül Tony elhagyta a feleségét, és randevúzni kezdett a 17 éves Christine Kaufmann színésznővel, de 1968-ban ők is különváltak. 2010-ben, pangásos szívelégtelenségben bekövetkezett halála előtt a színész további négy nővel kötött házasságot.

Ami Jamie Curtist illeti, az, hogy híres szülők nevelték fel, többet ártott neki, mint használt. Curtis a húgával együtt olyan otthonban nőtt fel, ahol állandó volt a harag, a versengés és a féltékenység. A színésznő gyakran „13 válás termékeként” emlegette önmagát. A 63 éves Curtis bevallotta, hogy szülei szakítása hatással volt rá, és megnehezítette a számára, hogy higgyen az igaz szerelemben. „A közvetlen családomban történt 13 válás eredményeként gyakran küzdöttem a szerelem gondolatával, mégis mi történik vele?” – mondta a színésznő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie) által megosztott bejegyzés

Curtis arról is beszélt, hogy mivel híres szülők gyereke volt, mindig a figyelem középpontjában volt, összehasonlították őt a szüleivel, és a közvéleménynek általában hatalmas elvárásai voltak vele szemben. „Híres szülők gyereke voltam. A születésemet és a felnőtté válásomat nyilvános fogyasztás céljával dokumentálták. A szüleim hírneve és szépsége megelőzött engem. Folyton hozzájuk hasonlítottak, ennek kellett megfelelnem, bárhová mentem, bármihez kezdtem” – írta a színésznő az Instagramon.

A nehéz idők ellenére szeretettel emlékszik vissza szüleire, különösen a karrierjében betöltött szerepükre. Szüleihez hasonlóan Jamie Lee Curtis is sikeres karriert futott be a szakmában, és néhány jelentős díjat is hazavihetett.

Tony és Janet örökségét gyerekeik még a haláluk után is életben tartják, és végső soron ez a legfontosabb. Forrás