Menü Bezárás

Egy férfi mindent eladott egy használt kerékpárért – 9600 km-t tekert, hogy eljusson élete szerelméhez

Igaz szerelmi történet egy indiai férfi és egy svéd nő között.

Ha úgy gondolod, hogy az igazi szerelem csak a filmekben létezhet, egy szegény családból származó tehetséges indiai művész története, aki 9600 km-t biciklizett, hogy eljusson élete szerelméhez, valószínűleg meggyőz az ellenkezőjéről.

Az indiai Pradyumna Kumar Mahanandia vagyis PK, szegény családból származott, az úgynevezett „érinthetetlenek” közé tartozott, ezért nem részesülhetett megfelelő oktatásban. Ennek ellenére azonban tehetséges művész vált belőle. 1949-ben az Újdelhi Művészeti Főiskolára került, és hamarosan portréfestőként vált ismertté.

„Születésemkor azt jósolták nekem, hogy a színek, a művészet terén fogok dolgozni.” – mesélte PK a National Geographic magazinnak. „Nagyon gyorsan rajzoltam.” A médium jóslata ugyanakkor nemcsak a rajztehetségéről szólt.

„A szüleimnek azt mondták, hogy a feleségem egy távoli országból származik majd, a Bika jegyében született, és egy nagy erdő tulajdonosa lesz.” – mesélte a férfi. A jóslat pedig be is teljesült.

Pradyumna Kumar Újdelhiben telepedett le, ahol a Connaught Place-n, a város egyik központi területén utcai portrérajzolásból próbált megélni, bár gyakran meggyűlt a baja a rendőrséggel, mivel a kasztja miatt nem lett volna szabad ott rajzolnia.

Egy nap megrajzolta Valentina Tyereskova orosz űrhajós portréját, aki azért volt Indiában, hogy találkozzon Indira Gandhival. A rajzai megjelentek a televízióban, és Mahanandia egyik napról a másikra híres ember lett.

Egy este egy gyönyörű, szőke, kék szemű lányt pillantott meg, aki éppen felé tartott.

„Olyan nagy, kerek, kék szemei voltak, hogy úgy éreztem, nem is rám néz, hanem egyenesen belém lát, mint egy röntgen-sugár.” – mondta a férfi. Remegni kezdett, és eszébe jutott a jóslat. Megrajzolta a lány portréját, és közben azt is megtudta, hogy a Bika jegyében született, és a szüleinek van egy erdeje. Ekkor már biztos volt benne, hogy ez a nő a lelki társa.

Néhány héttel később összeházasodtak, mivel őrülten egymásba szerettek.

Charlotte Von Schedvin, a nő, aki PK felesége lett

Amikor 1975-ben Újdelhibe érkezett, Charlotte Von Schedvin 20 éves volt. A svéd diáklány gazdag családból származott, de mindent maga mögött hagyott a kalandozás kedvéért. Néhány barátjával vágott neki az útnak, hogy felfedezze a világot, akárcsak a filmekben.

„Négy felnőtt és egy egyéves gyerek alkották a kis csapatunkat.” – emlékszik vissza Charlotte. „Szereztünk egy Volkswagen kisbuszt, és 22 napos kirándulásra indultunk Ausztriába, majd Törökországba, Iránba, Afganisztánba, Pakisztánba és végül Indiába.”

1975. december 17-én érkeztek meg Újdelhibe, és Charlotte azt tanácsolta a barátainak, hogy menjenek el a Connaught Place-re, ahol megrajzoltathatják a portréjukat.

Mahanandiát meghódította a svéd lány szépsége, őt viszont az indiai férfi egyszerűsége vonzotta. Egymásba szerettek, de a nehézségek még csak ezután következtek.

Charlotte kénytelen volt hazautazni, de a férfinak Indiában kellett maradnia, hogy befejezze a tanulmányait. Mielőtt elváltak volna, megígérte a nőnek, hogy találkoznak még. Bármennyire is szerette, és szeretett volna mellette lenni, PK visszautasította a repülőjegyet, amit Charlotte felajánlott neki, és úgy döntött, a saját költségén és a saját erejéből jut el élete szerelméhez.

„Eladtam mindent, amim csak volt, és vettem egy használt kerékpárt.” – írta kedvesének az egyik levelében. Egy hálózsákkal és 80 dollárral a zsebében vágott útnak, 1977. január 22-én. 4 hónapba telt, mire megtette a nagyjából 9600 km-es utat, és május végén érkezett meg Göteborgba.

Útközben úgy jutott ennivalóhoz és néha szálláshoz, vagy alkalmanként egy rövidebb fuvarhoz egy teherautó rakterében, hogy portrékat rajzolt. Naponta csaknem 70 km-t tett meg, végig a szerelem és a sorsába vetett hite vezérelték.

Ezután minden úgy történt, akár a mesékben. Újból összeházasodtak, és született két gyerekük. Még mindig együtt vannak, és még mindig ugyanúgy szeretik egymást. Most boldogan élek Svédország nyugati partvidékén, és meggyőződésük, hogy mindannyiunk sorsa meg van írva, és azok, akik készek harcolni érte, megtalálhatják a boldogságot.

Mahanandia története nagyszerű példa arra, hogy valaki képes legyőzni minden nehézséget azért, hogy a lelki társával lehessen. PK most művészeti és kulturális tanácsadóként dolgozik a svéd kormánynak.