Menü Bezárás

Egy tanulmány szerint egy nő boldogabb lehet egy 6 évvel idősebb férfi mellett

A randevúzás sokak számára problémás és bonyolult folyamat lehet, de úgy tűnik, sok nő pontosan tudja, mit akar. Az érettség, az érzelmi stabilitás és a bölcsesség a legfontosabb tulajdonságok, amiket a nők általában keresnek egy férfiban. Éppen ezért, sok nő inkább az idősebb férfiak iránt érdeklődik.

Egy meglehetősen különös tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a legtöbb nő szerint a tökéletes partner 6 évvel idősebb nála.

Ezért választanak egyes nők idősebb férfit

Azt mindannyian tudjuk, hogy egyes nők előszeretettel választanak idősebb férfiakat, de vajon mi lehet ennek az oka? Sokan negatív sztereotípiákkal bélyegzik meg ezeket a kapcsolatokat, és az ilyen nőket sokszor haszonlesőnek nevezik, de, mint kiderült, ez sok pár esetében nem állja meg a helyét. A nőknek különböző okai lehetnek arra, hogy idősebb férfit válasszanak.

És hogy mik lehetnek ezek az okok? Erre a kérdésre a Redditen válaszolt néhány nő:

• „Sokkal lényegre törőbbek, így nincs annyi játszadozás, ha van ilyen egyáltalán.”

• „Stabilitás. Érettség. Bölcsesség.”

• „Azt hiszem, az a lényeg, hogy az élettapasztalat érzelmileg ellenállóbbá, stabilabbá teszi őket, és egyértelműen tudják, mit akarnak.”

• „Egyszerűen azért, mert érettebbek. Ők (bár nem mindegyikük) tisztelettel bánnak veled, hallgatnak rád, megosztják veled a gondolataikat, és sokkal több tapasztalatuk van az életben.”

• „Általában érettebbek, bölcsebbek, és tudják, mit akarnak az életben. Gyakrabban keresnek elkötelezett kapcsolatot, ami pontosan az, amit én is keresek.”

• „Jó érzés olyan emberekkel randizni, akik tisztábban látják, mit várnak a jövőtől. Általában sokkal függetlenebbek. Ha pedig egy férfi egy bizonyos korban nem rendelkezik alapvető túlélési készségekkel, nem akarok vele randevúzni.”

Az ideális korkülönbség 6 év, és a férfi az idősebb

A romantikus filmekben néha jelentős korkülönbségeket is láthatunk, de az igazság az, hogy az ideális életkorkülönbség nem olyan nagy. A WhatsYourPrice.com oldal (amely lehetővé teszi az emberek számára az első randevúk adásvételét) kutatása szerint, az ideális életkorkülönbség 6 év, és a férfi az idősebb.

A tanulmány több mint 100 000 első randevú árát vizsgálta az idősebb férfiak és a fiatalabb nők között. Azt állapították meg, hogy nőket leginkább azok a férfiak vonzzák, akik 6 évvel idősebbek náluk. Brandon Wade, a WhatsYourPrice.com vezérigazgatója szerint: „A nők általában korábban érnek, mint a férfiak. Emiatt a legtöbb nő nem szeret vele egy idős, vagy nála fiatalabb férfival randevúzni.” Azt is hozzátette, hogy a nők általában olyan férfiakat választanak, akik nem több mint 10 évvel idősebbek náluk.

Ezt gondolják erről a témáról azok hírességek, akik között nagyobb korkülönbség van

Calista Flockhart, Harrison Ford felesége, azt mondja, a kettejük között lévő korkülönbség nem jelent problémát a számára. „Egyáltalán nem zavar engem. Sőt, néha azt mondogatom: Hűha, folyton elfelejtem, hogy 22 évvel idősebb nálam.”

Hilaria Baldwin elismeri, hogy nem számított arra, hogy beleszeret Alec Baldwinba, mivel a színész sokkal idősebb nála. „Nem számítottam arra, hogy beleszeretek valakibe, aki 26 évvel idősebb nálam, de nem te irányítod, kibe szeretsz bele.”

Sir Patrick Stewart Sunny Ozell zenészt vette feleségül, aki 39 évvel fiatalabb nála. Sunny megosztotta gondolatait a korkülönbségükről: „Olyan fiatalos, én pedig azt hiszem, öreges aggodalmaskodó vagyok, úgyhogy áthidaljuk a szakadékot. Nem nagyon kerül szóba a dolog. Jobb formában van, mint én, ami bosszant.”

David Hasselhoff eleinte nem akarta feleségül venni Hayley Robertset, mivel a nő 27 évvel fiatalabb nála. A színész elmondta, mit érez Hayley iránt: „Hosszú ideig nem tartottam helyesnek, hogy feleségül vegyem Hayley-t, mivel sokkal idősebb voltam, és nem akartam elvenni tőle a fiatalságát, valamint azt az izgalmat, hogy együtt öregedjünk meg és neveljünk gyerekeket. Körülbelül 7 éve vagyunk együtt, és nagyon jól éreztük magunkat. Rájöttem, mennyire szeretem, és mennyire részesei lettünk egymás életének.”

Dennis Quaid színész és felesége, Laura Savoie sok kritikát kaptak a köztük lévő 39 éves korkülönbség miatt, de ez nem befolyásolta a kapcsolatukat. Denis így nyilatkozott erről: „Nem kerestem kifejezetten a korkülönbséget, nem kerestem direkt valaki olyant, aki fiatalabb nálam. Egy üzleti rendezvényen találkoztunk, és a kapcsolatunk egyszerűen csak kialakult. Nem tudod irányítani, hogy kibe szeretsz bele. Nem leszek könnyen szerelmes. De nem hagyhatom, hogy néhány ember gondolatai irányítsák az egészet. Háromszor voltam házas, és ez az utolsó alkalom, tudom. Úgy érzem, hogy most valódi partnerem van az életben.”