Menü Bezárás

„Szeretned kell a feleségedet, ugyanúgy, ahogy te is szeretnéd, hogy szeressék a lányodat!” Dolgok, amelyekről minden apának tudnia kell!

Az apa és lánya közötti kapcsolat hihetetlenül erős, és meghatározza a lány útját a felnőttkor felé. A tanulmányok azt mutatják, hogy azok a gyermekek, akiket szereti az édesapjuk, érzelmileg stabilabbak, társadalmilag aktívabbak és magabiztosabbak. Az apák nagyrészt meghatározzák lányuk jövőjét, ezért nagyon óvatosnak kell lenniük, és sok erőfeszítést kell tenniük lányaik nevelésével kapcsolatban.

Biztosak vagyunk abban, hogy egy ilyen különleges kapcsolat nem függ az időtől vagy a távolságtól.

Az apa példát mutat arról, hogy a férfiak hogyan viszonyulnak lányukhoz

A férj és a feleség közötti kapcsolat példaként szolgál és formálja a lányuk hozzáállását ahhoz, hogy mit várhat el a jövőbeli partnerétől. A feleségével való kommunikáció során a férjnek emlékeznie kell arra, hogy annyira kell szeretnie a feleségét, amennyire szeretné, hogy a lányát is szeressék egy nap. Nem szabad félnie kimutatni az érzéseit, és ki kell jelentenie a lányának, hogy annak soha nem szabad megelégednie kevesebbel, mint amennyit megérdemel.

Az apának nagyon szeretnie kell a lányát

A szívében minden nő kicsit apa kicsi lánya, tehát az apának nem szabad szégyellnie, hogy megmutassa, hogy a lánya számára az egész világ. A lányoknak mindig szüksége lesz a szeretetre, hogy növeljék önértékelésüket, és rájöjjenek, hogy megérdemlik, hogy szeretettek legyenek. Senki sem helyettesítheti az apát, ezért az apáknak minél több energiát kellene belefektetnie ebbe a szerepbe.

Fontos, hogy az apa felhívja a lánya figyelmét annak külső és belső szépségére

A lányok egész életük során kételkednek magukban, mégpedig meglehetősen gyakran. A kortársak, a közösségi hálózatok és a szépség reklámokban megjelenő, elérhetetlen szintjei befolyásolhatják őket, és akarva-akaratlanul összehasonlítják magukat más emberekkel, és ez sok esetben problémát okozhat az önértékelésükben. Az apáknak dicsérniük kell a lányaikat, és emlékeztetniük kell őket arra, mennyire gyönyörűek kívülről és belülről. Az apáknak megvan a lehetősége annak megakadályozása, hogy mások tönkretegyék lányuk mentális egészségét.

Fontos, hogy az apa mindig ott legyen a lánya mellett

Nem számít, mennyire tűnik felnőttnek a lánya, annak mindig feltétlen szeretetére és támogatására lesz szüksége az apjától. Természetesen meg fog tanulni sok mindent a saját hibáiból, és az apja nem tudja megvédeni őt minden bajtól. De annak a megértése, hogy még a legnehezebb pillanatban is mindig fordulhat hozzá, és számíthat a megbízható támogatására, a lány számára felbecsülhetetlen.

Fontos, hogy apa mindig meghallgassa, amit a lánya meg szeretne osztani vele

Korától függetlenül a lány meghallgatást és megértést vár el az apjától. Az apáknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk lányaik problémáit, függetlenül attól, hogy azok mennyire tűnnek jelentősnek, vagy jelentéktelennek. És a színlelés itt nem fog segíteni. Ugyanis ekkor a lány közömbös lesz, és ez aláássa a kettőjük bizalmát. Fontos, hogy az apa soha ne hagyja figyelmen kívül lánya igényeit, és érzelmi támogatást nyújtson számára.

Boldog emlékek; ajándék, amelyet soha nem felejtenek el

Egyik elektronikus eszköz sem helyettesítheti az apa figyelmét, törődését. Egy közös fagylaltozás, egy hétvégi családi kirándulás vagy a társasjátékok nem csak idő és pénz pazarlása, hanem remek módja az érzelmi kapcsolat elmélyítésének. Az apáknak fel kell hívniuk lányuk figyelmét arra, hogy minden apró dolog fontos, és minden pillanat különleges lehet.

Az apa sokféle dolgot taníthat meg a lányának

Az apának időt kell találnia a dolgos hétköznapok rohanásában, hogy válaszoljon lánya minden kérdésére és kielégítse annak örökös kíváncsiságát. A közös időtöltés egy nagyszerű lehetőség a lány számára, hogy megtanulja, hogyan kell kitisztítani az eldugult mosogatót, vagy akár a kereket lecserélni az autón. Nincs értelme felosztani a tudást „lányos” és „nem lányos” ismeretekre.

A lányok apjukban az ideális férfit látják

Minden lány azt hiszi, hogy apja a férfiak mintapéldája. Az, ahogyan az viselkedik, amilyen döntéseket hoz, és másokkal kapcsolatba lép, befolyásolja a lányból felnövő nő világképét. Az apa az, aki meghatározza azokat a vonásokat, amelyeket a jövőbeli férjében keresni fog. Ezért az apáknak segíteniük kell a lányaiknak a jobb döntések meghozatalában és az életükkel példát kell mutatniuk, hogy milyen „típust” kell majdan lányuknak keresni.

Az apáknak készen kell állniuk arra, hogy elengedjék a lányukat

Az apák meg akarják védeni lányaikat a világ minden veszélyétől, beleértve a fiúkat is. Gyakran azt gondolják, hogy a lányuk túl kicsi, fiatal, éretlen a kapcsolathoz, vagy, hogy a srác nem érdemel meg ilyen kincset. Egy apának figyelnie kell a lányára, de arra is emlékeznie kell, hogy egy nap a szeretett lánya elhagyja a családi fészket és megkezdi a saját, különálló, önálló életét.

És igen, a lány is el fog követni hibákat, amelyeket az apja előre látott, és ezektől meg akarta védeni, és valószínűleg fájdalmat is fog emiatt érezni, hogy ez nem sikerült. De végül büszke lesz arra a csodálatos, önálló nőre, amilyen a lánya lesz.

Egyetértesz azzal, hogy az apa az egyik legbefolyásosabb férfi-kép a lánya számára? Te milyen tanácsot adnál a lányos apáknak? Forrás