Menü Bezárás

Először 1993-ban láthattuk A dadust – így néznek ki ma a sorozat szereplői

A dadus az 1990-es évek egyik legviccesebb vígjátéksorozata volt, és igazi klasszikusnak számít. Talán el is felejtettük, milyen régen került először adásba az ikonikus sorozat. De sok idő eltelt azóta, és kedvenc színészeinkkel is sok minden történt az évek során.

Lássuk, hogy néznek ki most, és mi minden történt velük.

Fran Fine / Fran Drescher

Fran Drescher igazi bombázó volt annak idején, aki mindig kitűnt a tömegből. Ő alakította Fran Fine dadust a népszerű sorozatban. Az évek során szerepelt még néhány másik szitkomban is, például a Living with Fran és a Míg az élet el nem választ (Happily Divorced) című sorozatokban. 2010-ben még saját talk-show-ja is volt. Nemrégiben pedig ismét feltűnt a képernyőn, a 2020-ban indult új, Indepted című vígjátéksorozatban, ahol egy édesanyát alakít, aki összeköltözik felnőtt fiával, és annak családjával.

Maxwell Sheffield / Charles Shaughnessy

Mondhatni mindig is tudtuk, hogy Fran sármos főnöke – és végül férje – Maxwell Sheffield egész idő alatt érzett valamit a nő iránt. Végül is, akkor is ott tartotta őt, amikor a gyerekeknek már nem volt szükségük dadára. Charles Shaughnessy továbbra is szerepel sorozatokban, filmekben, sőt, színházi darabokban és videójátékokban is feltűnik. Mellesleg brit főnemes (lord) is.

Sylvia Fine / Renée Taylor

Sylvia Fine, aki Fran Drescher valódi édesanyjáról kapta a nevét, már jóval azelőtt feltűnt a Sheffield háztartásában, mielőtt a lánya férjhez ment volna, és ténylegesen a család részévé vált volna. A karaktert megformáló színésznő, Renée Taylor, még mindig feltűnik filmekben, például a Netflix Az újrakezdés (The Do-over) című produkciójában, vagy a Hogyan legyél latin szerető (How to Be a Latin Lover) című filmben. Ugyanakkor ő adja a hangját Linda anyjának, a Bob Burger Falodája (Bob’s Burgers) című sorozatban.

Niles Butler / Daniel Davis

Frannak mindig volt legalább egy szövetségese a szerelem felkutatásában: Niles, a család komornyikja, még Fran anyjánál is jobban próbálkozott, hogy főnöke végül feleségül vegye a dadust. Bár a sorozatbeli akcentus megtévesztő lehet, a színész, Daniel Davis, valójában Arkansas államban született. Az elmúlt években Davis főleg színdarabokban szerepelt, többek között a Lear királyban és A viharban.

Maggie Sheffield / Nicholle Tom

Nicholle Tom már sztárnak számított gyerekszínészként, amikor feltűnt a sorozatban, mint Maggie, a legidősebb Sheffield-gyerek. Az utóbbi években volt néhány sikere Tv-filmekben, a Rent-an-Elf és a Bajnok a jégen (Ice Angel) című produkciókban. Emellett szinkronhangként is nevet szerzett magának, ő Supergirl hangja a DC univerzum animációs sorozataiban.

Grace Sheffield / Madeline Zima

A neurotikus, koraérett Gracie volt a legfiatalabb Sheffield-gyerek, és talán ő állt a legközelebb Fran családjához, nevezetesen Yetta Nagyihoz. A színésznő, Madeline Zima, azóta több ismert sorozatban, például a Kaliforgiában (Californication) és a Hősökben (Heroes) is szerepelt, de filmekben is láthattuk, például a Los Angeles-i tündérmesében (A Cinderella Story).

C.C. Babcock / Lauren Lane

C.C. (mint kiderült, ez a Chastity Claire rövidítése) Fran riválisa volt, egyben Maxwell üzlettársa, aki folyton azon mesterkedett, hogy megkaparintsa magának a férfit. Az őt alakító színésznő, Lauren Lane, tökéletes volt a szerepre. Az utóbbi években számos színházi produkcióban tűnt fel, többek között a Vanya and Sonia and Masha and Spike című komédiában, ami Csehov műveiből inspirálódott.

Bónusz: A dadus szereplői újra összeálltak egy YouTube videó erejéig

Az eredeti szereplőgárda évekkel a sorozat befejezése után most újból összeállt egy YouTube videóban a Sony Pictures Entertainment hivatalos csatornáján, ahol a sorozat legelső epizódját olvassák fel. Még Ann Hampton Callaway is megjelent, hogy elénekelje a főcímdalt. A különleges videóban még a „színpadi útmutatásokat” is felolvassák, így a rajongók szinte maguk előtt láthatják a jeleneteket, és az is kiderül, hogy C.C. karaktere eredetileg egy elvált nő lett volna.