Menü Bezárás

Ennél hatékonyabb módszer a hűtő szagtalanítására nincs

A sajtok, a zöldségek, húsféleségek, halak, mindaz, amivel teletömjük a hűtőt, bármennyire is ínycsiklandó, jellegzetes szagot áraszt. Bármilyen finomság is lehet az, amit rejt a hűtőszekrény, ha az ajtaját kinyitva kellemetlen szag csapja meg az orrunkat, teljesen el tud menni az étvágyunk. Ilyenkor ideje egy alapos szagtalanításnak!

Erre sokféle praktika létezik, de a következőnél hatékonyabbat még biztos nem próbáltál!

Miért működik az aktív szén?

Az aktív szén feldolgozott és porózus. Mivel tiszta szén, minden természetes molekulát magába szív, így a szagos részecskéket is, melyek a levegőben terjengenek. Ennek köszönhetően kiváló szagtalanító. Ha összehasonlítjuk a szódabikarbónával, amit gyakran használnak a hűtőben terjengő szagok ellen, arra a követekeztetésre juthatunk, hogy az aktív szén jóval hatékonyabb, mivel a szódabikarbóna csak bizonyos szagok semlegesítésére képes. Csak a savas molekulákra hat, így többnyire csak megváltoztatja, de nem semlegesíti a szagokat.

Hogyan használd az aktív szenet a hűtő szagtalanítására?

A legjobb, ha az aktív szenet granulátum formájában sikerül beszerezned. Használhatsz tablettát vagy port is, de a por kevésbé lesz hatékony. A granulátum azonban garantáltan szagtalanítani fogja a hűtődet, legalább 1 hónapig intenzív lesz a hatása, de ezt követően sem jár le a szavatossági ideje, gyakorlatilag bármeddig használhatod!