Menü Bezárás

Eszük ágában sincs gyereket vállalni: évente 12-szer mennek nyaralni, és nem hajlandóak ezt lecserélni a pelenkázásra!

Pár évtizeddel ezelőtt még aligha volt elképzelhető, hogy egy fiatal párnak, akik évek óta együtt élnek, ne szülessen gyereke. Ma már azonban egyre több a tudatosan gyereket nem vállalok száma. Ennek pedig számtalan oka lehet.

Justin (27) és Taylor Vasu (28) imádnak minden percet megélni, minden szép pillanatot átélni az életben. Igyekeznek minél több időt együtt tölteni, a hétvégén csak a pihenésnek élnek, és soha nem adnák fel ezt az életvitelt.

Úgy vélik, ha gyerekük születne, nagyban megváltozna minden körülöttük, és nem a jó irányba, hanem bizonyára elég nyomorultul éreznék magukat, ha az utazások, nyaralások helyett a pelenkacserékkel kellene bajlódniuk.

Justin és Taylor egyelőre tudatosan nem szeretnének gyereket vállalni, és úgy hivatkoznak magukra, hogy DINKS (dual income no kids – fordítás: két bevételi forrás, nulla gyerek).

A fiatalok hat éve élnek boldog házasságban, minden szabadidejüket kirándulással töltik, spontán randikkal lepik meg egymást, a hétvégén mindig sokáig alszanak, és imádnak minden újat kipróbálni.

Taylor úgy véli, hogy felelőtlenség lenne egyelőre gyereket vállalni, mert még úgy is drága mulatság a gyereknevelés, hogy Justin IT-szakember, és amúgy is, most egy közös ház megvásárlására gyűjtenek. Taylor egyébként is retteg attól, hogy egy gyerek mennyire felboríthatja a házastársak közötti viszonyt, sok negatív példát látott maga körül, amikor a gyerek miatt futott zátonyra a kapcsolat.

A kaliforniai Laguna Beach-en élő Taylor belsőépítészként dolgozik, és így vélekedik a gyereknevelésről: “A legtöbben azt mondják, ha gyereked lesz, akkor az életednek annyi. Ez arra késztet minket, hogy ne is legyen” – fogalmazott a nő a plymouthherald.co.uk-nak.

Hozzátette: „Az emberek néha megbotránkoztatnak a bűntudattal, mondván, ketyeg a biológiai órám. Erre így felelek: csak haragszol a saját tetteid következményeire, de én nem akarok olyan nyomorult lenni, mint te. Azt csinálhatunk, amit akarunk, amikor csak akarunk, és nem akarom feladni ezt”

“A járvány miatt két évet veszítettünk el az életünkből. Mindketten szeretünk utazni, mindig is ez volt kapcsolatunk alapja. Most újra lehet kirándulni, szeretnénk minden olyan helyet meglátogatni, ahova eddig nem sikerült eljutni. Vannak kisgyermekes barátaink, és látjuk, hogy ez mennyire megnehezíti az életüket. Ritkán látni olyan házaspárt, aki újszülöttel utazik Tahitira” – tette hozzá Taylor.

Taylor és Justin nagyon élvezik spontán életmódjukat, és “nem hajlandók” lemondani róla a gyerekvállalás kedvéért. Szívesen sportolnak együtt a tengerparton, ebédidőben italoznak, munka után golfoznak, és hétvégén találkoznak barátaikkal.

Emellett Taylor úgy gondolja, hogy a “gyerekmentesség” segít életben tartani a szikrát a házasságban.

“Egyelőre lakást szeretnénk vásárolni, és szeretnék stabil 10-15 ezer dollárt is a számlánkon tudni, majd azután lehet szó esetleg egy gyerekről. Én az a nő akarok lenni, akinek nem szűnik meg az élete, azért mert van egy gyereke” – mondta Taylor.