Menü Bezárás

Ezzel a tápszerrel azokat a növényeket is életre keltheted, amelyekről már teljesen lemondtál

Ezzel a tápszerrel olyan szobanövényekbe is életet lehelhetsz, amelyek látszólag élettelenek!

Az organikus tápszerezés azért a legjobb megoldás a kerti és cserepes virágaink, növényeink gondozására, mert ezáltal óvjuk az ökoszisztémát, nem teszünk kárt sem a talaj összetételében, sem a rovar- és madárvilágban, és nem utolsósorban újrahasznosítjuk a dolgokat, amit a növények fognak meghálálni.

Az sem mindegy, mikor kell a növények növekedését serkenteni, tápozását elkezdeni, hiszen célszerű ezt akkor megejteni, amikor a növények fejlődésben vannak, és még nem érték el a kifejlett kort.

A legjobb, legkörnyezetbarátabb megoldás, ami a virágok, növények fejlődésének elősegítését illeti, ha saját magunk készítünk komposztot, és az itt lebomló organikus hulladékokból kialakult termőfölddel javítjuk a kerti talajt, valamint a cserepes virágok földjét.

A kert napos sarkába kell egy helyet kijelölni, ahová el kell helyezni a komposztládát, amibe mehetnek az apró ágak, a levágott fű, falevelek, a konyhából kikerülő, elsősorban növényi eredetű hulladékok. A természet idővel lebontja ezeket az elhalt anyagokat, organizmusokat, így a láda alján tápanyagokban gazdag humusz fog felhalmozódni.

Ha nincs kerted, ahol elkészítheted a komposztládát, de mégis szeretnél jó kertészként gondoskodni virágaidról, van egy nagyszerű megoldásunk.

A nem megfelelő gondoskodás a virágok, növények kárára megy. Fontos a megfelelő öntözés, tápozás. Létezik három egyszerű összetevő, amivel megoldhatod a lakásban élő növények tápozását.

Ezek: egy banán héja, egy fél csésze kávézacc, két tojás héja.

A három hozzávalót dolgozd jól össze egy turmixgép segítségével, tölts hozzá egy kis vizet is. Ezt a keveréket kell a virágok földjéhez keverni. Kis idő után látni fogod, ahogy a növények erőre kapnak, a jó tápoldat meghozza a várva várt eredményt.