Menü Bezárás

Felesége szülésénél akart jelen lenni egy magánkórházban, kis híján megműtötték a férfit

A brassói férfi be akarja perelni a magánkórházat, miután az ápolónők előkészítették egy vakbélműtétre, pedig csak második gyermeke születése miatt érkezett a kórházba. 20 ezer euró erkölcsi kártérítést akar kérni az őt ért kellemetlenségekért.

Felesége szülésénél akart jelen lenni egy magánkórházban, kis híján megműtötték a férfit

„A betegfelvételen a feleségem kitöltötte és aláírta az űrlapot, nekem pedig egy másik űrlapot kellett kitöltenem, a nevemmel és a személyi adataimmal, valamint azzal, hogy milyen orvosi beavatkozáson veszek részt – ide beírtam, hogy császármetszésen, és a feleségem nevét és személyi adatait. A feleségemet egy ápolónő elvitte, hogy előkészítsék a műtétre, nekem pedig azt mondták, hogy maradjak a váróteremben, amíg értem jön valaki.” – mesélte a férfi.

A történet innentől lett igazán érdekes. Alexandru Niță a sajtóban mesélte el az esetét a magánkórházzal, aminek csaknem műtét lett a vége.

„Jött egy ápolónő, a nevemen szólított, és felvitt egy második emeleti szobába. Ott megkért, hogy zuhanyozzak le, és vegyem fel a kórházi köntöst. Mondtam neki, hogy aznap reggel zuhanyoztam, de ő ragaszkodott hozzá, hogy fertőtlenítés nélkül nem mehetek be a műtőbe.

Miután lezuhanyoztam és beöltöztem a kórházi köntösbe, bejött egy másik ápolónő, aki egy kis kerekes asztalon steril műszereket hozott. Megkérdezte, hogy ideges vagyok-e, mire én mondtam neki, hogy igen. A nővér azt mondta, hogy vérmintát kell vennie, mert ez a protokoll.

Kicsit meglepődtem, de azt gondoltam, hogy ez biztosan a járvánnyal lehet összefüggésben. Vettek egy adag vért a jobb karomból, majd egy katétert tettek a karomra, hogy hányáscsillapítót és nyugtatót adjanak be. Kérdeztem, hogy ez feltétlenül szükséges-e, és, hogy nagy problémát jelent-e, ha közben elájulok, de azt mondták, hogy ez a protokoll a műtőbe való belépéshez.

Mielőtt beadták volna a hányáscsillapítót és a nyugtatót, megkérdezték, hogy szőrtelenítve van-e a hasam, mire én mondtam, hogy nincs, ők meg, hogy erre szükség lesz, és egy kollégájuk segítségét kérték, aki hozott egy borotvát, amit azután akart használni, miután már beadták a gyógyszereket.

Az ápolónők megkérdezték, hogy milyen műtétet végeznek rajtam, erre én csodálkozva mondtam nekik, hogy nem lesz műtétem, a feleségem császármetszésére jöttem. Nevettek, majd ismét megkérdezték, ezúttal kicsit határozottabban, hogy milyen műtétem lesz. Akkor értettem meg, hogy egy sebészeti műtétre készítettek elő engem, és, hogy meg sem nézték az általam kitöltött papírokat, és nem figyeltek oda a részletekre, hogy a feleségemnek császármetszése lesz, és én is bent akarok lenni a műtéten.

Amikor rájöttek, hogy komoly félreértésről van szó, megkértek, hogy öltözzek át, és átvittek egy másik szobába a negyedik emeleten, hogy ott várjak, aztán végül bevittek a műtőbe, ahol a feleségem már aggódva várt rám.” – mesélte a férfi.

A férfi megpróbált beszélni a kórház vezetőségével a történtekről, de azt mondta, egyáltalán nem voltak segítőkészek, ezért döntött úgy, hogy bepereli a kórházat.