Menü Bezárás

Hirtelen görcsölni kezdett a hasa, ezért értesítette a mentőket – Fogalma sem volt arról, hogy ezek szülési fájdalmak

A 23 éves Sally Smith megosztotta országgal-világgal, hogyan szülte meg gyermekét egy műszak után, akiről egyébként nem is volt tudomása. Sally elmondta, hogy a terhesség alatt semmit sem hízott, nem nőtt a pocakja sőt végig volt menstruációja is amiből azt gondolta, hogy minden normális. Csak akkor jött rá, hogy valami nincs rendben, mikor vajúdni kezdett.

A szülés a legszürreálisabb élményként írta le. Hozzátette, hogy amiatt is furcsállta, mert fogamzásgátló tablettát szedett. Legvadabb álmaiban sem gondolta, hogy teherbe eshet. Sally elmondta, hogy semmit sem hízott, végig 10-es méretű ruhákat hordott. Bulik alkalmával szeszes italt is fogyasztott, sőt öt különböző fesztiválon is részt vett.

Egyik nap rosszul lett a munkahelyén a műszakja után, barátai pedig azzal cukkolták, hogy biztos terhes. Mivel úgy gondoltam minden oké így hamar elhessegette ezt a gondolatot.

“Iszogattam egy kicsit munka után, de hirtelen elkapott a hányinger. Nem értettem, a barátaim pedig azzal ugrattak biztos terhes vagyok. Utána még én is elgondolkodtam ezen a lehetőségen, de mivel múlt hónapban menstruáltam, ezért elhessegettem a gondolatot.”

Sally rosszulléte nem hagyott alább, sőt a háta is megfájdult, de arra gondolt, biztos a munkahelyi szállítmányok pakolása miatt van az egész. (Ekkor volt körülbelül 8 hónapos terhes)

Tavaly márciusban miközben Sally épp végzett a műszakjával lefeküdt kicsit aludni mert nagyon fáradtnak érezte magát. Hirtelen azonban arra ébredt, hogy iszonyatosan fáj a hasa és görcsöl a gyomra. Értesítette a mentőket, mert a fájdalma nem akart szűnni. Mikor a mentősök kiértek hozzá, hogy kórházba vigyék az egyik tiszt észrevette, hogy Sally lábai között már látszik a pici feje.

“Nos, látom a baba fejét, úgyhogy nemsokára anya leszel” – közölte velem a mentős.

“Fogalmam sem volt, hogyan történhetett ez. A mentősök ráfektettek a hordágyra és betettek a mentőbe. Eleinte teljesen kiakadtam és aggódni kezdtem. Minden aggályom eltűnt mikor a kezembe adták a kisfiam. Amint a mellkasomra tették azonnal megnyugodtam és úgy éreztem mindig is anyaságra születtem. Első látásra beleszerettem a fiamba, és tudtam, hogy jó anya leszek és fel tudom őt nevelni.”

A kisfiú a Gabriel nevet kapta. Sally ezt követően otthagyta a vendáglátó állását és szüleihez költözött. A családja nagyon támogató volt vele, a barátai pedig ledöbbentek, hogy gyermeket szült. Miután mindenki tudott már a piciről, az újdonsült édesanya úgy látta helyesnek, ha volt barátjának, Gabe apukájának is szól, akivel egyébként 8 hónapja szakítottak.

Sally szerint volt barátja meglepődött, de nagyon támogató volt. A koronavírus miatt azonban nem tudott vele az első hónapokban találkozni, ezért csak telefonon tudták tartani a kapcsolatot.

“Gabe a legjobb dolog, amit történt velem. Ő a legédesebb, legszebb kislegény, akit valaha láttam.” – mondja a büszke édesanya.

Na mit szóltok? Ismertek olyat, aki hasonlóképp járt?