Menü Bezárás

Két gyereket fogadott örökbe, akikről később kiderült, hogy testvérek, de a történetnek itt még nincs vége

Az egyedülálló anyuka, Katie Page, megdöbbenve fedezte fel, hogy örökbefogadott gyerekei, Grayson és Hannah, valójában testvérek. Miután felkutatta a biológiai édesanyát, és találkozott is vele, fény derült az igazságra.

Katie Page tudta, hogy valami mást szeretne kezdeni az életével, miután a házassága véget ért a 30-as éveiben, de nem volt benne egészen biztos, hogy mihez akar kezdeni. Munkahelyet váltott, és vett egy új házat, amit elkezdett felújítani, hogy igazi álomotthonná alakítsa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katie | Wood + Grace (@woodandgraceblog) által megosztott bejegyzés

De rájött, hogy még többre vágyik, és amikor már néhány hete dolgozott a ház felújításán, kapott egy e-mailt a helyi templomtól a nevelőszülőségről, ami azonnal felkeltette az érdeklődését.

Katie, aki Coloradóban él, elment egy találkozóra, hogy többet megtudjon arról, mit jelent nevelőszülőnek lenni. „Attól, amit aznap este hallottam a nevelőszülőségről, kirázott a hideg, és megijedtem, de ugyanakkor nem tudtam nem gondolni rá.” – mondta. Végül úgy döntött, hogy belevág, 2015-ben jelentkezett nevelőszülőnek, és megtette az első lépést ezen az úton.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katie | Wood + Grace (@woodandgraceblog) által megosztott bejegyzés

Olyan gyerekekről kezdett gondoskodni, akiket valamilyen trauma ért, és közben rájött, hogy ennél valami állandóbbra vágyik, ezért szívesen örökbe fogadna egy gyereket.

Nem sokkal a döntés meghozatala után felkérték, hogy fogadjon be egy négynapos kisfiút, akit magára hagytak a kórházban.

A gyereknek még nem volt neve, és kábítószert találtak a vérében, de nem mutatott elvonási tüneteket. Katie hazavitte a kisfiút, és a Grayson nevet adta neki. A következő 11 hónapban gondoskodott róla, miközben a szociális munkások a biológiai szülőket keresték.

„Senki nem válaszolt az újságban közzétett hirdetésre, és nem jött vissza a kórházba, hogy megkeresse.” – mondta Katie. Így, amikor Grayson 11 hónapos volt, Katie hivatalosan is örökbe fogadta őt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katie | Wood + Grace (@woodandgraceblog) által megosztott bejegyzés

Két héttel később ismét kapott egy telefonhívást, és megkérdezték, tudna-e segíteni egy másik négynapos kisbabának, ezúttal egy kislánynak. Graysonhoz hasonlóan ez a baba is ki volt téve drogoknak, és ugyanabban a kórházban hagyták magára. Katie valamiért úgy érezte, be kell fogadnia a kislányt.

Hamarosan azonban valami egészen furcsa dologra lett figyelmes. „Amikor megnéztem a kislány kórházi karkötőjét, láttam, hogy az anyja keresztneve megegyezik Grayson édesanyjának nevével. Átnéztem a többi kórházi papírt, és amikor megláttam az anya születési dátumát, ismerősnek tűnt.” – mondta.

Katie megkérte a lakótársát, hogy vigyázzon a gyerekekre, miközben ő ellenőrzi Grayson örökbefogadási papírjait. Összehasonlította a két gyerek papírjait, és egyre inkább arra gyanakodott, hogy mindkét esetben ugyanarról az anyáról van szó.

Miután felkutatta a kislány biológiai édesanyját, és találkozott vele, úgy tűnt, a gyanúja beigazolódik. A következő héten a gyerekek ügyével foglalkozó szociális munkás is találkozott az édesanyával, és ő is igazolta Katie feltételezéseit. „Katie, azt hiszem, igazad van. A nő története összetöri a szívemet, és el sem hiszem, de 90%-ban biztos vagyok benne, hogy igazad van, és ez egy csoda.” – mondta a szociális munkás.

Később sikerült 100%-ban igazolni, hogy Grayson, és Hannah édesanyja ugyanaz a nő. Katie, aki éppen munkában volt, amikor megkapta a hírt, azt mondta, sírva fakadt az irodában, mert el sem tudta hinni, hogy a két gyerek valóban testvér lehet.

Hivatalosan örökbe fogadta a kislányt is, de a történetük itt még nem ér véget. 13 hónappal Hannah születése után a testvérek édesanyja újabb gyereknek adott életet, egy újabb kisfiúnak. Katie a születésétől fogva neveli a harmadik testvért, és azt reméli, hogy hamarosan őt is örökbe fogadhatja, hogy teljessé tegye a családját.