Menü Bezárás

Koszos edények közé rakta a teafiltert. Hogy miért? Ezt minden háziasszonynak ismernie kell!

A tea talán még mindig a világ egyik legnépszerűbb itala, az szinte biztos, hogy a legősibb, a Kínából származó teázási kultúra több ezer évre nyúlik vissza. A teázásban az is nagyszerű, hogy rendkívül egészséges, és óriási a választék, így bárki megtalálhatja magának a legmegfelelőbb keveréket.

Emellett még más egyébre is felhasználhatók a teafilterek. Az alábbi videóban Caryn Richman bemutatja, hogy mi mindenre jók. Első példaként a bőrirritációt szüntethetjük meg, amelyet a forró napsugarak, a szúnyogcsípések, horzsolások, vagy fagyási sérülések okozhatnak.

Nedvesítsünk be egy filtert, tegyük rá a problémás bőrfelületre, hagyjuk hatni pár percig. Ez a módszer hatásos lehet, hogy eltüntessük a bőr barna foltjait, vagy a szemek alatti táskákat.

A teafilterek hatásosak a kellemetlen szagok semlegesítésében is, például tegyünk bele két darabot a tornacipőbe, és egy idő után megszűnnek az orrfacsaró „illatok”. A hűtők szagtalanítását is megoldhatjuk a teás zsákocskákkal, egy műanyag dobozba tegyünk bele párat, majd egész éjszakára helyezzük el a hűtőbe.

Mosogatáskor is jól jön az elhasznált teafilter: áztassuk be a zsíros edényeket, tegyünk a vízbe párat, hagyjuk egész éjszaka, hogy fejtsék ki hatásukat, reggel sokkal egyszerűbben fog menni a zsíros edények elmosása. A teás tasakokat messze elkerülik a rágcsálók, illetve a rovarok is, így helyezzünk el párat a problémás területekre ezekből a hasznos filterekből.