Menü Bezárás

Megelégelték a nagyváros zsongását, ezért radikális döntést hoztak. Érdemes megnézned, hogyan élnek ma!

Biztos te is sokszor érezted már, hogy a város zaja az idegeidre megy, és legszívesebben egy lakatlan szigetre menekülnél a kedvenc könyveddel a kezedben.

A fojtó hétköznapok elől egy vidéki ház is kiváló menedéket nyújt, ez a házaspár viszont egy egészen forradalmias módját választotta a gondtalan életnek.

Megelégelték a nagyváros zsongását, ezért radikális döntést hoztak. Érdemes megnézned, hogyan élnek ma!

A kanadai Vancouver szigetén, egy tó közepén, idilli környezetben éldegél Catherine King és Wayne Adams. Az otthonuk olyan, mint amilyent ritkán látni: nem kacsalábon forog, hanem csónakként lebeg a víz tetején, és páratlan szépséggel bír. A házaspár 24 évvel ezelőtt költözött ide a nagyvárosból, és egy percig sem bánja, hogy elszakadt a civilizációtól.

Bár elszigetelten élnek, semmiben sem szenvednek hiányt. Elegendő nyersanyaggal rendelkeznek, a lakóházuk mellett pedig négy melegházat is gondoznak, ezekben számtalan zöldség- és gyümölcsfélét termesztenek. Táncparkettjük is van, na meg egy kilátójuk, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre.

A friss hal minden fogáshoz tálalva van – Wayne erről maga gondoskodik. Reggelente csónakjával kievez a mélybe, hogy kifogja a napi fehérje-adagot. És amikor az időjárás mostohára fordul, a saját halkészletéből válogat.

Catherine és Wayne el sem tudná képzelni az életét másként… Időbe telt, míg kialakították maguknak ezt a miniatűr Paradicsomot, de szorgos munkájuk minden egyes percét kárpótolja az életre szóló boldogságuk.