Menü Bezárás

Micsoda nő: Julia Roberts elmesélte, hogy lett övé minden idők leghíresebb főszerepe

Egyetlen lépés, és sosem lesz belőle Micsoda nő! Mit tett Julia Roberts, hogy övé legyen minden idők egyik leghíresebb főszerepe?

Azt mondják, a legjobb dolgok a legjobb pillanatokban történnek. Ez Julia Roberts színésznőre is érvényes, akinek a Micsoda nő (Pretty Woman) című film hozta meg a világsikert és a hírnevet.

Bár játszott ő már korábban is különböző moziprodukciókban, vitathatatlanul a Micsoda nőként rabolta el örökre a szívünket. Az 1990-ben debütált romantikus vígjátékban Roberts egy közönséges utcalány, Vivian Ward szerepébe bújt, akinek a szépsége felett a jóképű milliomos, Edward Lewis (Richard Gere) sem tudott szemet hunyni.

A jelentéktelen prostituáltból Micsoda nő!

Julia Roberts ragyogó karriert futott be, olyan filmekben játszva el a főszerepet, melyek ma már klasszikusoknak számítanak. De hiába a gazdag önéletrajz és megannyi sikeres alakítás, az őt meghatározó szerep mindig is a Micsoda nő lesz.

Vivian és Edward szerelmi története nézők millióit szögezte a képernyők elé, Julia Roberts pedig ezáltal lett világsztár. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy a népszerűsége egy hajszálon múlott: egy lépés választotta el őt attól, hogy elveszítse a szerepet. A színésznő egy nemzetközi kiadványnak adott interjújában mesélt az esetről.

Már minden készen állt a forgatáshoz, megvolt a szereposztás is, amikor a stúdió, mely a filmet gyártotta volna, gyakorlatilag egyik napról a másikra bezárt. Leállt a munka, még mielőtt valójában megkezdődött volna, így Julia Roberts nagy alakításának is annyi lett. A színésznő szavaival élve, halvány fogalma sem volt, mi lesz a sorsa az eset után.

A Micsoda nő projektet végül egy híres filmgyártó cég karolta fel

Nem sokkal az incidens után, ismét rákacsintott a szerencse a Pretty Woman-projektre: a Disney produkciós iroda fantáziát látott benne, ezért átvette a film forgatókönyvét. Bár semmit sem tudott arról, mi vár majd rá, Julia Roberts elfogadta az új producer meghívását azzal a szándékkal, hogy visszaszerzi ezt a munkát.

Julia Roberts és Gary Marshall találkozójától függött minden, de a megbeszélés a legnagyobb összhangban zajlott, így nemcsak a forgatás, hanem a főszerep is maradt. Senki sem gondolta volna, hogy a filmnek ekkora sikere lesz! A történetét azonban teljesen átírták, abba a formába, melyet ma már mindenki ismer.

A Micsoda nő több mint 436 millió dolláros bevételt kaszált, és máig a Disney legnyereségesebb filmprodukciója, egyszerűen felülmúlhatatlan.