Menü Bezárás

Szabadulj meg minden héten ettől a 10 dologtól – negatív energiákat vonzanak be a házba

Beszéljünk egy kicsit az otthonunk rendjéről. Több módszer is van, amely segíthet megfeledkezni a nagytakarítással együtt járó fejfájásról.

Íme, az egyik, amelyik jelentősen megkönnyítheti az életedet: eltelt egy hét, tisztítsd meg az életteredet! A heti tisztogatás módszerét a japánok találták ki, és szintén ők azok, akik megnevezték azt a 10 dolgot, ami csak nyomorúságot és elégedetlenséget hoz.

1. Dobozok és csomagolóanyagok

Mennyi papír gyűl fel a háztartásban hetente, szórólapok és újságok formájában, amelyek megtöltik a postaládánkat? Ezenkívül ott vannak még az üres csomagolópapírok, dobozok, egy-egy szép szalag, és így tovább. Megtartottad őket, mert „Hátha jól jönnek még valamikor?” És ha nem lesz szükséged rájuk? Szabadulj meg tőlük azonnal!

2. Ékszerek és kozmetikumok

Minden héten elromlik, eltörik, elszakad valami. Ha például egy fülbevalónak elveszett a párja, ne tartogasd. Ha aranyból vagy ezüstből készült, esetleg elviheted egy ékszerészhez, de a fülbevalóknak mindig párban kell lenniük. Ezen múlik, hogy a szeretet vagy a magány energiáit vonzzák be.

Most pedig térjünk át a kozmetikumokra: régi szivacsok, festékek, rúzsok, amiket már nem használsz – mind a szemétbe kerül!

3. Dolgok, amiket már nem tudsz használni

Minden héten nézd át a szekrényedet. Meg fogsz lepődni, mennyi használhatatlanná vált holmi gyűlt fel már 7 nap alatt is. Megpróbáltál kivenni egy makacs foltot egy ruhából, de nem sikerült? Itt az ideje, hogy lemondj erről a darabról.

Pár nélkül maradt zoknik, a régi fehérnemű és törölköző – szabadulj meg mindegyiktől. Ha kidobod a régi dolgokat, megtisztítod a házat a negatív energiáktól, és felszabadítod a helyet az új dolgok és a pozitív energiák számára.

4. Régi számlák

Nézd át a táskádat, pénztárcádat, a nadrágod zsebeit, fiókokat. Biztosan találsz valahol régi számlákat és nyugtákat, amikre már nincs szükséged. Ezek olyan dolgok, amiket nem árt megőrizni bizonyos ideig, de azért nem kell az unokáinkra hagynunk örökség gyanánt.

5. Üres flakonok, üvegek

A fürdőszoba és a konyha polcain felgyűlnek az üres mosószeres, samponos, tusfürdős flakonok. Megtartottad őket, mert jól mutatnak, vagy egyszerűen még nem volt időd kidobni őket? Itt az ideje, hogy megszabadulj tőlük.

6. Kicsorbult, törött edények

Ne tarts meg olyan csészéket vagy tányérokat, amiknek kicsorbult a széle. A Feng Shui szakértői azt mondják, hogy nem szabad törött dolgokat tartani a lakásban, hogy be tudjuk vonzani a pozitív energiákat.

7. Elromlott órák

Ha nem javíttatod meg ezeket, dobd ki, vagy adj túl rajtuk. A házban lévő óráknak nem szabad megállniuk. Az órák az idő energiáját és a kapcsolataid jelentőségét jelképezik. A kínaiak meggyőződése szerint egy álló óra azt az időt mérheti, ami még hátravan, amíg el kell válnod valakitől, aki kedves neked.

8. Olyan eszközök, amelyek már nem működnek

A fiókban őrizgeted az elromlott eszközöket, azzal a gondolattal, hogy majd egyszer megjavíttatod ezeket. Ha eddig még nem kerítettél sort erre, hidd el, már ezután sem fogsz.

9. Értelmetlen, fölösleges dolgok

Ez lehet akármi: egy dísztárgy, névjegykártya, aminek nem veszed hasznát, szövetdarabok és gombok ruhákról, amiket már nem is viselsz, gyertyák, üres teás dobozok, tollak, amik már nem írnak, régi újságok, magazinok, koncert- vagy színházjegyek, és sorolhatnánk a végtelenségig. Szakíts rá időt, hogy megszabadulj ezektől a fölösleges tárgyaktól, amik nem csak a helyet foglalják az otthonodban, de annak energiáit is tönkreteszik.

10. A házban mindenfelé szétszórt aprópénz

A szétszórt aprópénz nem hoz szerencsét. Ezt mindig összegyűjtve kell tartani. Gyűjtsd össze egy pénztárcában, perselyben, vagy akár egy kisebb vázában, és, ha anyagi jólétet nem is hoznak, de legalább rend lesz a házban.