Menü Bezárás

“Többet nem jövök templomba” – komoly fejmosást kapott a paptól a nő, amikor ezt a kijelentést tette!

Az ember hite teljességgel magánügy, azonban a vallási felekezethez való tartozást, a templomba járást már sokszor határozottan véleményezi a társadalom.

Egy louisianai lelkész, Andy Harris, a következő tanulságos történetet osztotta meg a Facebook-oldalán.

“A gyülekezet egyik tagja, egy nő nemrég felkeresett, és közölte, hogy ő többet nem fog templomba járni. Amikor megkérdeztem, hogy mi az oka, azt válaszolta, hogy az emberek képmutatóak, egymásról pletykálnak, és az istentisztelet ideje alatt a telefonjukat nézik, nem figyelnek oda a prédikációra. Azt mondta, valami nagyon nincs rendben ebben a templomban, ő többet nem jön.

Elszomorodtam, de tisztában voltam azokkal a dolgokkal, amiket mondott. Mégis, úgy döntöttem, hogy megkérem valamire, mielőtt végleg elhagyná az egyházat.

– Mielőtt elmész, tégy meg egy szívességet: vegyél egy teli pohár vizet, és háromszor járd körbe a templomot anélkül, hogy egy cseppet sem öntesz ki a földre. Utána nyugodtan elhagyhatod a templomot, ha akarod – mondtam neki.

Egy kicsit furcsán nézett, de teljesítette a kérésem, körbejárta a templomot háromszor anélkül, hogy kiöntötte volna a vizet. Ezután megkérdeztem, hogy ez idő alatt látott-e valakit, aki pletykált, vagy a telefonját nézegette volna.

Azt válaszolta, hogy “nem”.

“A pohár vízre összpontosítottál, és nem törődtél mással, nem foglalkoztál közben a külvilággal. Így van ez a mi életünkkel is. Amikor Jézuson tartjuk a szemünket, nincs időnk mások hibáit észrevenni. Segítő kezet nyújtunk feléjük, és az Úr kívánságára koncentrálunk” – mondtam neki.