Menü Bezárás

Amikor a gyerekek kicsik voltak, fájt a karod a sok emelgetéstől, amikor felnőnek, a szíved is fájni fog!

Az anya, az a személy, aki 9 hónapig hordoz téged a méhében, 3 évig a karjában és örökké a szívében…

A legenda szerint, egy nő egyszer találkozott Istennel. A háta meg volt hajolva egy nagy zsák súlya alatt, amelyet cipelt.

– Fáradt vagy? – kérdezte Isten aggódva. Leveszem a terhet a válladról, ülj le, és pihenj.

– Köszönöm, de nem maradok sokáig. Csak szeretnék valamit kérni tőled, és rögtön elmegyek. Attól tartok, valamit elvesztettem, és ezt soha nem tudtam megbocsátani magamnak!

– Mit nem tudsz megbocsátani?

– Ha bármi történik a gyermekemmel. Pontosan ezért jöttem. Istenem, vigyázz rá és védd meg a bajoktól!

– Pontosan ezt teszem – válaszolta Isten. Adtam okot valaha arra, hogy kételkedj bennem, nincs, amiért aggódj!

– Annyi veszély leselkedik rá az életben, rossz hatásoknak van kitéve, és pontosan abban a korban van, amikor mindent kipróbál, mindenhová el akar jutni, és hallatni akarja a hangját. Annyira félek, hogy elérkezik egy bizonyos pontra, ahol megsérül, és szenvedni fog.

– Ha megsérül, hidd el, hogy legközelebb sokkal óvatosabb lesz, mert a saját bőrén tapasztalja meg, mit jelent a szenvedés – válaszolta az Úr. Miért nem engeded, hogy megtanulja?

– Mert meg akarom védeni minden fájdalomtól! – kiáltott fel dühösen az anya. Látod, mindig van nálam egy zsák szalma, hogy szalmát tegyek alája, mielőtt leesne valahová.

– És most azt akarod, hogy minden oldalról szalmával borítsam be? – Az Isten azonnal megfogott egy nagy halom szalmát és szétszórta a világban.

Az asszony látja, hogy a fia minden erejével megpróbál túllépni az őt körülvevő szalmakupacon, de hiába, és nagyon dühös lesz. Végül fogott egy pár gyufát, és felgyújtotta a szalmát, a keletkezett láng és füst mindent beborított.

– Fiam, menekülj!!! – kiáltotta az asszony!

– Szeretnél még szalmát dobni a tűzre? – kérdezte Isten. Ne feledd: minél több szalmaszálat helyeznek el a szülők gyermekeik körében, hogy megvédjék őket minden gonosztól, annál erősebb a gyermek vágya, hogy kitörjön a védelemből. És ha ez nem sikerül, elkezdi felégetni a saját életét.

– Akkor nem kell vigyázzak a fiamra, ezt mondod, Uram?

– Akkor vigyázz rá, ha szüksége van rá! Nem tudja, mit jelent a fájdalom vagy a választás szabadsága … Azt hiszed, hogy ez csak egy zsák szalma, de valójában egy zsák baj. Benne van minden félelem, amit te érzel. Minden, ami gondolat, aggodalom, és ez egyre csak növekszik, mert a saját energiáddal táplálod. Ezért olyan nehéz a terhed, és ezért van a hátad meggörnyedve.