Menü Bezárás

Ha a házban van egy macska, a légkör tisztább, a betegségek ritkábbak, és gyorsabb a gyógyulás

A házban lévő macskával nyugodtabb a légkör, a betegségek ritkábbak, és ha előfordulnak is sokkal gyorsabb a gyógyulás folyamata.

A macskák gyógyító képességeit az ókortól kezdve ismerték és értékelték, különösen Egyiptomban. Akinek volt már macskája, tudja, hogy az egy rendkívül tiszta, kecses, elegáns, kényelmes és okos állat, a szabadság nagy szerelmese, és általában nagyon hosszú életű.

A macska továbbra is egy rejtélye az állatvilágnak, mert még ma sem ismert, hogyan sikerül érzékelnie a földrengés közeledését, a légköri nyomás változását, vagy hogyan sikerül távolból is hazatérnie gazdájához.

Ugyanakkor az is köztudott tény, hogy a macskák megérzik, amikor egy személy beteg és képesek azonosítani a negatív energiát a testben. Nagyon erős elektromágneses terük van, ezért az ember és a macska közötti érintkezés révén keletkezett elektromágneses hullámok képesek semlegesíteni a beteg szervezet által kibocsátott hullámokat. Az orvosok régóta észrevették, hogy azokban a családokban, ahol háziállatok vannak, különösen macskák, nyugodtabb a légkör, a betegségek ritkábbak és ha előfordulnak is, a gyógyulás sokkal gyorsabb.

A macska megérzi, ha nekünk valahol fáj

Ne lepődjünk meg, ha egy macska felül az ölünkbe, vagy ha az ágyon elnyújtózunk, a fejünk fölé vagy a nyakunkhoz fekszik. A macska így próbál közeledni ahhoz a testrészhez, ahol a beteg szerv található, és ennek köszönhetően, egy idő után a fájdalom alábbhagy és az ember jobban érzi magát. A macskák csökkentik a szorongást, megnyugtatnak, ugyanakkor növelik a bizalom és az optimizmus érzését.

Macska és a szív

Úgy tűnik, hogy a szív- és érrendszer a „gyengéjük” ezeknek a négylábúaknak. A macskák kiváló „kardiológusok”, ezért azoknak, akik magas vérnyomással rendelkeznek, szívrohamot vagy szélütést szenvedtek, tanácsos gyakrabban tartani macskát a karjaikban. A tapasztalatok szerint a macskák jelenléte a házban stabilizálja a vérnyomást a neurovegetatív dystoniában szenvedőknél.

Amerikai kutatók megfigyelései szerint, a macskával rendelkező emberek esetében, a szívinfarktus kockázata 30-40%-kal csökken. A macskakedvelők azt mondják, hogy kedvenceik mindig helyesen diagnosztizálják gazdájuk hangulatát és egészségét, a mellkasukon ülnek, sőt gyakran megelőzik a szívrohamot.

A macska és az emberi agy

A macskák emberi szervezetre gyakorolt másik csodálatos hatása a memória javulása. Az orvosok a következő magyarázatot találták: a memóriát aktiváló legtöbb pont a tenyér közepén található. Ezeknek a pontoknak az ösztönzésére speciális golyókat készítenek Keleten, ahol naponta két ilyen golyót tartanak mindkét tenyérben, azokat görgetve. Hazánkban ez a gyakorlat nem elterjedt, ehelyett inkább simogathatjuk a kutyánkat, vagy még nagyobb hatékonysággal a macskánkat.

Szakértők azt is megjegyezték, hogy ezek az állatok segítenek a láz gyorsabb csökkentésében megfázás vagy influenza esetén, csillapítják a fájdalom érzetet és még a csontokat is erősítik. Az egyik hipotézis szerint a dorombolás lenne a macskák terápiás hatásának forrása, melynek frekvenciája 25 és 50 Hz között helyezkedik el.

Vélemény, hozzászólás?